OXY gel ali pa prašek. Namočiš, namažeš z gelom in pustiš delovati. Prašek raztopiš v topli vodi in pustiš da se dres namaka par ur. Vprašaj doma ketro od žensk, one bojo že vedele. Le kaj za vraga sprašuješ tle gor nas dece? 😂😂😂
a je sigurno tebi ta prašek deloval, si odstranjeval sončno kremo
kje kupiš ta oxy gel?
teh praškov je malo morje lahko jih kupim 100
@zuz3ka je sigurno tebi ta prašek deloval, si odstranjeval sončno kremo
kje kupiš ta oxy gel?
teh praškov je malo morje lahko jih kupim 100
Za drugič - madeže se poskusi odpraviti ročno pred običajnim pranjem najprej s hladno vodo, da se madeža ne zapere - fiksira, predvsem s temperaturo. Ok 30 ni ravno visoka.
Oxi verzije lepo odpravljajo beljakovine in podobne sestavine - se kar zapeni (po mojih izkušnjah je Vanish res toliko boljši, kot je dražji kot na primer Merkatorjev, ki je čisto..., če se ne zapeni, se nima smisla matrati z njim naprej)
Za maščobe - mi je najbolj enostavno in učinkovito kar s tekočino za ročno pomivanje posode.
Če ne gre zlepa je pa odvisno kje in kakšen je madež - koliko te moti oziroma, koliko je oblačilo zaradi madeža uničeno, bolj kot je, manj lahko unižčiš z bolj agresivnimi sredstvi, kot je Meglio namesto navadnega detergenta za posodo. Barvila predvsem rastlinskega izvora - citronska kislina (lahko tudi cedevita) - pazi malo razžita a manj kot variakina.
Še ena dosti neagresivna metoda:
Če ne gre z detergentom, madeže kot je šmir, smola - najprej natopiš z jedilnim oljem ali maslom - sproti odstranjiheš/pivnaš s papirnato brisačo, vato ali podobnim, in s tem odstranjuješ obarvanost in na koncu odstraniš olje s tekočino za pomivanje posode ali milom - na koncu opereš.
Ročno nanašaš "kemijo" le na madež in bližnjo okolico... Z roba proti sredini madeža.
Pozdravljeni
na belem dresu je madež od SONČNE kreme, dres sem na 30 z tekočim
praškom opral trikrat, na dveh mestih je še zmeraj madež, gre za kvalitetnejši dražji dres.
dres je BELE barve
a je kdo tu, ki je odstranjeval madeže od SONČNE kreme, če ima kak nasvet
lahko tudi kupim kakšno čistilo - če RES deluje, bi pa raje da se ga ne da v stroj
da mi ne uniči čistilo dresa nasploh