odstranjevanje madeža na dresu

Domov > Forum > odstranjevanje madeža na dresu

odstranjevanje madeža na dresu

SORTIRAJ PO:
zuz3k 13.04.2023 16:55

Pozdravljeni

na belem dresu je madež od SONČNE kreme, dres sem na 30 z tekočim 

praškom opral trikrat, na dveh mestih je še zmeraj madež, gre za kvalitetnejši dražji dres.

dres je BELE barve

a je kdo tu, ki je odstranjeval madeže od SONČNE kreme, če ima kak nasvet

lahko tudi kupim kakšno čistilo - če RES deluje, bi pa raje da se ga ne da v stroj

da mi ne uniči čistilo dresa nasploh

SODROVC 13.04.2023 18:28

OXY gel ali pa prašek. Namočiš, namažeš z gelom in pustiš delovati. Prašek raztopiš v topli vodi in pustiš da se dres namaka par ur. Vprašaj doma ketro od žensk, one bojo že vedele. Le kaj za vraga sprašuješ tle gor nas dece? 😂😂😂 

zuz3k 13.04.2023 21:53

a je sigurno tebi ta prašek deloval, si odstranjeval sončno kremo

kje kupiš ta oxy gel?

teh praškov je malo morje lahko jih kupim 100

SODROVC 14.04.2023 06:44
@zuz3k

a je sigurno tebi ta prašek deloval, si odstranjeval sončno kremo

kje kupiš ta oxy gel?

teh praškov je malo morje lahko jih kupim 100

Morda pa imajo sončne kreme v sebi res kakšno tako snov, da spremenijo odtenek barve (ali pa razbarvajo tkanino). Morda zato trdijo, da so tudi rakotvorne. Enako naj bi veljalo tudi za mleko za sončenje. 
Janja 17.04.2023 11:00

Za drugič - madeže se poskusi odpraviti ročno pred običajnim pranjem najprej s hladno vodo, da se madeža ne zapere - fiksira, predvsem s temperaturo. Ok 30 ni ravno visoka.

Oxi verzije lepo odpravljajo beljakovine in podobne sestavine - se kar zapeni (po mojih izkušnjah je Vanish res toliko boljši, kot je dražji kot na primer Merkatorjev, ki je čisto..., če se ne zapeni, se nima smisla matrati z njim naprej)

Za maščobe - mi je najbolj enostavno in učinkovito kar s tekočino za ročno pomivanje posode.

Če ne gre zlepa je pa odvisno kje in kakšen je madež - koliko te moti oziroma, koliko je oblačilo zaradi madeža uničeno, bolj kot je, manj lahko unižčiš z bolj agresivnimi sredstvi, kot je Meglio namesto navadnega detergenta za posodo. Barvila predvsem rastlinskega izvora - citronska kislina (lahko tudi cedevita) - pazi malo razžita a manj kot variakina.

Še ena dosti neagresivna metoda:

Če ne gre z detergentom, madeže kot je šmir, smola - najprej natopiš z jedilnim oljem ali maslom - sproti odstranjiheš/pivnaš s papirnato brisačo, vato ali podobnim, in s tem odstranjuješ obarvanost in na koncu odstraniš olje s tekočino za pomivanje posode ali milom - na koncu opereš.

Ročno nanašaš "kemijo" le na madež in bližnjo okolico... Z roba proti sredini madeža.

1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI