Ciscenje disk zavor

Domov > Forum > Ciscenje disk zavor

Ciscenje disk zavor

SORTIRAJ PO:
daks 29.08.2023 13:56

Katere spreje uporabljate za ciscenje disk zavor?

Samo spreje, ki so namenjeni izkljucno kolesom (Motorex, Muc-off) ali katerekol sprej ki je namenjen disk zavoram (Wurth , WD-40, JUVI, ..).



Agent041 29.08.2023 19:18

Ne se dotikati zavor z kakimi WD-40 ali kaj takega.  WD-40 ni za čiščenje. Je bolj mazivo, čeprav ni ravno to. Za kake rjaveče dele in podobno.

Čiščenje disk rotorjev je lahko z namenskimi sredstvi, lahko pa brez problemov tudi z drugimi BrakeCleanerji (za avte ali kaj drugega). Osebno čistim z izopropilnim alkoholom. Lahko čistim, lahko razrečenim z vodo (1:1). Lahko tudi z agresivnejšimi čistili. Rotor ni občutljiv.

Notranjost čeljusti kjer so ploščice, pa nikakor s temi čistili, saj je prevelik rizik, da se preveč sčisti in posuši in pistoni ne bodo šli nazaj v čeljust (pistoni so ob strani nekako rečeno "naoljeni" da lahko lažje grejo noter in ven). Tam se lahko čisti z navadnimi čistili kot preostale dele kolesa. Osebno s kakimi kuhinjskimi razmaščevalci. Ali pa z razredčenim detergentom za posodo.

Če pa pride do kontaminacije in moraš bolj sčistiti zavorne ploščice, pa jih vzameš ven, očistiš z kakim BrakeCleanerjem, izopr.alk,... Jaz osebno malo zbrusim z brusnim papirjem, potem skurim z majhnim brenerjem (vsakega max. 10sekund) in nato še malo zbrusim z brusnim papirjem.

daks 30.08.2023 06:50

Zakaj na vseh videih (npr muc-off) s sprejem prespricajo vse od rotorja do celjusti. 

V mislih sem imel WD40 brake cleaner ;)



Agent041 30.08.2023 13:24

Bom se drugače izrazil. Če boš z BrakeCleanerjem stalno tudi po pistonih šprical, boš moral verjetno tudi pogosteje pistone servisirat, oz. je večja šansa, da ti bo katera stran zaštekala, ker bo povsem suha oz izsušena in nebi šla toliko nazaj. Osebno bi se tega varnostno izogibal. za rotorje je dovolj z navadnimi čistili. Na stran zavornih ploščic pa je tako majhna razlika do rotorja, da boš težko vse očistil. Oz. sploh ni potrebno čistiti. Če pa je kontaminirano (ploščice), pa boš tako ali tako moral ven vzet in očistiti.

Glede W$-40, sem mislil da misliš klasično univerzalno "mazivo". Imajo res celo paleto izdelkov. Tako BrakeCleanerje, kot olja za verige,...

SHad 03.09.2023 09:41

Break cleaner se itak šprica najprej v krpo in nato briše.

Nikoli direktno na kaliperje in ostalo.

1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI