Shimano Di2 težava

Domov > Forum > Shimano Di2 težava

Shimano Di2 težava

SORTIRAJ PO:
jole 06.08.2024 10:30

Opis težave: Imam Shimano Ultegra Di2 R8100 grupo (letnik 2024, disk bremze, prestavne ročke R8170 se pravi wireless šaltanje). Problem je da mala prestavna ročica na desni prestavni ročki, ki služi za prestavljanje zadnjega menjalnika navzdol po kaseti (se pravi na manjše zobnike) določeno obdobje dela nato spet ne. Baterija v prestavni ročki ima zelen status torej je v redu, prav tako je v redu zadnji menjalnik, ker lahko šaltam po kaseti navzdol z gumbon na vrhu desne ročke. Opažam pa, da ročica, ki ne dela, na pritisk ne naredi takšen klik kot ga naredijo ostale tri ročice. Koliko sem iskal po netu, bi znal biti problem v samem prestavnem stikalu za ročico, kjer se zna izmakniti vzmet na samem prestavnem gumbu.

Vprašanje: Kateri servis priporočate, da so kompetentni z Shimano Di2 elektronskimi grupami?

aljoman 07.08.2024 07:24

Grega Kok, BikeClinic v Kranju. 

Agent041 07.08.2024 07:48

Bi načeloma moral imeti vsak normalen servis tudi program za posodobitev ročk Di2. In če ima Shimano program, lahko gre z njim tudi skozi diagnostiko na celotnem Di2 sistemu. Marsikdo tega ne ve. Se lahko povežejo s Shimano Slovenija in jim razložijo kako, če slučajno avtomatsko povedo, da nimajo..

Sem imel tudi problem z Di2 in je diagnostika ugotovila napako. Preko garancije je Shimano Slovenija poslala nadomestni del.

ReepsaaG 07.08.2024 15:52

Glede na letnik 2024, se obrni tja, kjer si kupil kolo, da v okviru garancije zadevo rešijo.

jole 08.08.2024 09:35

Hvala vsem za odgovore. No, vmes se je zadeva pozitivno obrnila sama od sebe. Ko sem še enkrat preverjal status baterij v ročkah preko E-tube aplikacije, je desna mala ročica za prestavljanje navzdol spet oživela in od tedaj dela tudi pri prestavljanju. Očitno je šlo za manjšo izmaknitev vzmeti v mehanizmu med ročico in stikalom, ki se je očitno sama ponastavila. Če bi se to še kdaj zgodilo v prihodnost, pa je sam mehanizem preprost in dosegljiv od zunaj (tri vzmeti in dva gumijasta gumbka pod stikalom, samo stikalo pritreno na ploščico z dvema Torx T5 vijakoma), tako da ga lahko nastavim sam oz. z razmeroma majhnim stroškom dam popraviti na servisu. Tudi sam mehanizem je mogoče nabaviti posamično in je identičen kot pri 11-redni Ultegra prestavni ročki ST-R8050.

Razlog, zakaj nisem šel k prodajalcu in uveljavljal garancijo pa je ta, da je kolo kupljeno v Nemčiji. Pogoji garancije (in to sem tudi sam vedel že pred nakupom) so takšni, da velja polna garancija za okvir, vilice, cockpit, za dele drugih proizvajalcev pa oni ne garantirajo ampak direktno proizvajalec takšnih delov. Skratka za Shimano opremo so pripravljeni kriti zamenjani del, ne pa tudi transport in delo. Za takšno majhno stvar pa se mi časovno in stroškovno ne splača kolesa pošiljati nazaj v DE.

1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI