Iz Iškega vintgarja na Rakitno?

Domov > Forum > Iz Iškega vintgarja na Rakitno?

Iz Iškega vintgarja na Rakitno?

SORTIRAJ PO:
sarabande 01.09.2024 16:10

Pozdravljeni,

tik pred Iškim vintgarjem je odcep za Rakitno, na smerokazu piše Rakitna 17 km.

Zanima me, ali je cesta asfaltirana, za prvih 13 km vem, da je asfalt, toliko sem prevozil z avtom, za več je zmanjkalo časa.

Cesta je zelo lepa, skoraj v celoti v senci gozda. Srečal sem nekaj kolesarjev (morda na gravel kolesih, ne vem). Google street view sicer pokaže, da je makadam (ni videti slab), a me vendar zanima, ali se da po tej cesti na Rakitno s cestnim kolesom. Ima kdo izkušnje? 

BosS 01.09.2024 18:11

Kot ti pokaže googlemaps, od Gornjega Iga naprej je cesta makadamska, utrjen makadam. S kolesom gravel prevozno brez težav, tudi s cestnim kolesom vozijo gor, osebno v tem primeru ne vidim težave za gor, temveč za dol. Opcija je sicer, da se ne gre do vrha do doma na Krimu, temveč naprej proti Rakitni in po asfaltu nazaj.

sixsl 01.09.2024 19:29

Cesta pri tem odseku je cca 5 km asfaltirana in ne 13. Ko prideš čez Gornnji Ig pa je tako kot je opisal @BosS. Pri tej cesti je res prednost, da zelo redko srečaš kakšen avto. Kolesarji smo jo vzeli praktično za svojo😊

Slatnar 01.09.2024 20:23
@sarabande

Pozdravljeni,

tik pred Iškim vintgarjem je odcep za Rakitno, na smerokazu piše Rakitna 17 km.

Zanima me, ali je cesta asfaltirana, za prvih 13 km vem, da je asfalt, toliko sem prevozil z avtom, za več je zmanjkalo časa.

Cesta je zelo lepa, skoraj v celoti v senci gozda. Srečal sem nekaj kolesarjev (morda na gravel kolesih, ne vem). Google street view sicer pokaže, da je makadam (ni videti slab), a me vendar zanima, ali se da po tej cesti na Rakitno s cestnim kolesom. Ima kdo izkušnje? 

Pot sem prevozil včeraj z gravel kolesom, 38 gumami, gladkimi v sredini in preveč napumpanimi za makedam. Po je šlo brez problema. Od Gornjega Iga naprej je namreč zelo lep in utrjen makedam. Z cestnimi gumami 28+ ne bi smelo biti težav. Morda le pri spustu; ampak z malo previdnosti in manjšimi hitrostmi bo šlo.

JeBelaCesta 02.10.2024 19:06

v Komoot si splaniraš pot in vidiš do kej je asfalt

https://i.imgur.com/M0KAbId.png

so dokaj točni podatki...

1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI