fredi je napisal: |
Kar nekaj časa sem poganjal Roga in morem rečt, da so samo v hrib delale prestave oz zadnji zobniki po svoje. |
fredi je napisal: |
Za "Traktorja" pa nisem slišal. Dobro ime! |
jeti je napisal: |
Včasih so bili lepi cajti k si imel na izbiro samo ROG . |
Bom kar tukaj vprašal poznavalce starih rogovih koles. Sodelavec ima doma v razsuten stanju cestno kolostanju Rog JUNIOR in mi ga je pripravljen dati, da bi ga obnovil za otroka.
Za začetek bi vas vprašal ali bi bilo kolo primerno za otroka (trenutne) višine 155 cm in ali bi bilo mogoče namesto 24" nanj montirati 26" obročnike ?
Rog Junior 1x5 brzin je za zadovoljitev otroških zahtev po "dirkalcu" super. Nauči se na dirkalno balanco , na ročno menjaje zadnjega menjalnika . Na juniorja gre tudi zobnik s 6 prestav , če pa menjalnik privariš na zunanji del ušesa vilic je pa prostora za 8 brzin. Narobe hodi samo vijak , ki drži zadnji menjalnik. Gonilka je problematična , če je Unisova na eno zagozdo , če sta dve zagozdi , se da menjati samo BB osovina , pri Unisovi moraš pa menjati tudi gonilko , ker je vse skupaj problematično tudi zaradi načina vstavitve BB v okvir in ne novih delov Unisa.
Moj sin ga je gonu zelenega tri leta okol bajte in prijateljev . Menjava velikosti obročev za 26 col ne pride v poštev zaradi vpetja- višine zavornih čeljusti zadaj in prekratkih vilic spredaj .
Uhh hvala Maratonac !
Si pa res stručko, kar takole iz glave veš vse podatke in celo z vsemi detajlji. V veliko pomoč mi bodo, če se bo pa kje zataknilo, se pa spet oglasim.
Prjatu , k bi ti vedel kolk biciklov sem razdrl na prafaktorje in jih potem z zamenjavo pokvarjenih delov zopet sestavil. Ampak samo Rog , drugi me ne zanimajo, razen mojih dirkalcev, ki pa jih Rog nima.