ROG Kolesa

Domov > Forum > ROG Kolesa

ROG Kolesa

SORTIRAJ PO:
RiderOne 15.02.2005 08:09
Mene pa zanima kaj menite o ROG-ovih kolesih.
DEPRESIJA 15.02.2005 11:32
Mislim da bolj splošnega vprašanja nebi mogel dat ... In na tako vprašanje dobiš težko pameten odgovor ...
Odgovarjam pa Bossi-ju .... To da so za otroke ne bo držalo ... oz. saj ne vem kja si sploh mislil s tem ... Naj ti 'naložim' par podatkov ...
Jst se vsak dan vozim v službo s kolesom (Rogovim!) ne glede na to ali je dež ali sneg ... Na leto naredim samo na relaciji služba-domov 3500km, tolko jih nekateri niti na 'turah' ne naredijo in .... Rogov bicikl je star 8 let, jst ga uporabljam 3 leta ... v teh letih ni imel niti ene okvare in ni bilo vloženega NIČ denarja ... še plašče ki sem jih enkrat menjal sem dobil na kosovnem odpadu ... res da je sedaj kar precej zgonjen, lufta ima povsod .. ampak se še kar 'pelje' ... In zanimivo ... Ko ne bo mogel več ga bom enostavno zabrisal na odpad in si kupil novega - rabljenega! za 5Ksit ... in bom zopet preskrbljen za naslednjih par let ...
Torej bicikl ni glih 'podenj' če ga uporabljaš za to kar je namenjen ...
Vsekakor za gorske ture ga nebi niti pogledal ... Tako za vsakdanje stvari pa mislim da je super!
RiderOne 15.02.2005 14:20
Vprašanje je bol splošno kr sm tud mislu bol na splošno, kakšno j vaše mnenje o rogovih kolesih. Zato kr eden izmed mojih koles je ROG in mi do zdaj še kar dobro služi, sicer j star 1 leto, ampak ima okol 1800 km. Sicr na začetku ni blo use tko kot bi mogl bit (ležaji) ampak zdaj j kr u redu, za tistih 65.000. Imam pa model Rog Fanatic.

Mene u tej temi bol zanimajo vaša mnenja, izkušnje, itd. Razpište se bol tko na široko.
Campagnolo 15.02.2005 14:57
Če ne drugo, so rogovci najbolj trpjžni bicikli
Mile 15.02.2005 14:59
Res je.Za civilne namene je Rogovo kolo glavno.Mam rogov City bajk,že kar star-ene 7 let.Vse v redu.Samo plašče sem zamenjal,drugače pa baš ništa.Niti vzdrževano ni,ampak laufa kot Cannondale :D.Šalta brezhibno,ležaji 1A,špice tudi.Pa je stal samo 23 kSIT.

Me je pa vseeno strah da mi ga v mestu ukradejo.Ga zato zaklenem z dvema ključavnicama.
RiderOne 15.02.2005 15:05
Rog je res kr trpežn kolo, sam primerjat se pa glih ne more s kakšnim drugim kolesam. Mam doma še Scotta pa je Scott velik bolši. Sicer pa tud more bit Scott boljši kr je navsezadnje kr dost dražji. Tud pr kolesih zlo drži tist pregovor mal dnarja, mal muske. Sicr pa so moje izkušnje z rogovimi kolesi zdej dost boljše kot pred nekaj leti. Se mi zdi d odkar jih je Elan kupo d so dost boljš. Sam imidža pa nima Rog. Sem jih že kr velik slišu d bi biu Rog dobr kolo če na njen ne bi pisal Rog :D
heros 15.02.2005 15:13
jst mam tudi starga roga za na fax pa nisem namazu ketne že par let pa še zmerom gre.... ne kupim karte za lpp, ni šans...
Zajebanec 15.02.2005 18:09
RiderOne tako pač je,marsi kaj se ne more primerjat,pa ljudje vse eno kupijo.Ko smo bili mi mladi je za nas bil zakon Rog in Zastava,saj smo si oboje bolj težko kupli.Ko pa smo do Rogovca ali pa do Fičota,pozneje do 101-ke in Yugeca prišli,smo bili ponosni tako, kakor so zdaj eni kateri vozijo dobre bicikle in avte.
Tako,da bi kar rekel,Rog ni najboljše kolo je pa zadosti dobro,da te zdrži nekaj let zmerne,uživaške vožnje na relacijah,služba,trgovina,gostilna.
jo-jo 15.02.2005 19:24
Ja z rogovimi kolesi se zmajnšajo stroški !
Enako je bilo s Favoriti - dosti glazbe za malo denarja.
Tole z današnjimi kolesi in šminkersko opremo se mi zdi snobizem !
Po Slovensko - bolše kot ga ima sosed !
Jaz bi imel Roga ( Elan bike ), če se mi ne bi zdel Vizualno neprivlačen, razen (za vsakodnevno uporabo) Klatež ali Potepuh .
fredi 15.02.2005 19:32
Kar nekaj časa sem poganjal Roga in morem rečt, da so samo v hrib delale prestave oz zadnji zobniki po svoje.
RiderOne 15.02.2005 19:41
fredi je napisal:
Kar nekaj časa sem poganjal Roga in morem rečt, da so samo v hrib delale prestave oz zadnji zobniki po svoje.

Js mam tud s tem probleme. Tko da moram kar pogosto naštimavat prestave. Ampak ko gre v 24.prestavo pa ma zmiri cca. 10 s zamika (tud po ravnin). Sej ga bom vrjetn itak na servis pelu dokler je še v garanciji.
fredi 15.02.2005 19:47
Ja saj smo že omenili denar pa muziko. Tako je to.
Joao 15.02.2005 19:59
Se spomnem kak sm se slino ko sm v Trimu v izložbi gledo Maratonca obešenga! 8O
fredi 15.02.2005 20:03
Ta prvi je bil Poni, pol pa junior na pet prestav! Metalik zelen! Tako sem ga čistil, da sem skoraj barvo znucal!
Cowboy 15.02.2005 20:12
včasih bil rog zakon. moj tapru je bil Kekec :lol:
pol bmx, nato pa hud stroj 'Traktor' na 21 prestav :lol:
fredi 15.02.2005 20:13
Za "Traktorja" pa nisem slišal. Dobro ime!
Cowboy 15.02.2005 20:21
fredi je napisal:
Za "Traktorja" pa nisem slišal. Dobro ime!

MTB sm mislu :wink: :D
Cowboy 15.02.2005 20:26
nostalgija :oops:
na takem sm pa jst začel kolesarsko 'kariero' (sam da je bil zelen) :lol:

gregario_ 15.02.2005 20:31
uauuuuu jz sm mu oranžnga kekca..čist polimanga..pa teniške žoge notr med špicam..je zgledal k ene feltne za kronometr..pa tok sm se nagibu na eno stran da so bli koleščki ful bl znucani k na drugi stran...noro kva smo to divjal okol blokov..pa kukrat sm podrajsan domov prjoku..

SVAŠTA!

lp jaka
heros 16.02.2005 15:46
cawboy jst sm imel glih tazga, sam da je bil rdeč!!!
:lol: :lol: :lol:
Lea 16.02.2005 16:02
:lol: :lol: :lol:

Js sm bla tste čase usekana na roza barvo in oči mi je u Železnin kupu roza kekca, lih tašnga k je na slikim mami mi je pa iz Avstrije prnesla roza ta visoke All Star-ke k jih tle še prodajal niso in sm bla glavn gaunar tle okol.
K sm pa tega prerastla sm pa dobila rog bmx :D
(zdej mi pa oči noče več koles kupvt...)
jeti 16.02.2005 16:07
Ma zdaj je s tem Rog - Elan - Rog samo iskanje krivca za 5 minut. Rog naj bi bil namenjen raji, medtem ko bi Elan bil za boljša kolesa, pa je šlo vse u ............. :evil: Če ni pravi na vrhu vse koj zjebe!
franklin 16.02.2005 16:09
Evo, njega:
http://www.geocities.com/tivadarferi/pony.jpg

oziroma tu:
jeti 16.02.2005 16:11
Včasih so bili lepi cajti k si imel na izbiro samo ROG 8) .
Cowboy 16.02.2005 16:46
ampak čez kekca ga pa še vseeno ni kolesa :wink: :D
RiderOne 17.02.2005 16:48
jeti je napisal:
Včasih so bili lepi cajti k si imel na izbiro samo ROG 8) .

Sej zato ko so mel monopol se pa niso nč trudl izbolšat svojih koles. In tko je pršl do dons d ime ROG ne pomen čist nč več. Tud če se š tok trudjo, pa z ugodnimi cenami .. Pomoje bo še kr neki cajt trajal d bodo mel boljši ugled.
robizo 15.07.2017 08:20

Bom kar tukaj vprašal poznavalce starih rogovih koles. Sodelavec ima doma v razsuten stanju cestno kolostanju Rog JUNIOR in mi ga je pripravljen dati, da bi ga obnovil za otroka.

Za začetek bi vas vprašal ali bi bilo kolo primerno za otroka (trenutne) višine 155 cm in ali bi bilo mogoče namesto 24" nanj montirati 26" obročnike ?

Maratonac 15.07.2017 18:14

Rog Junior 1x5 brzin je za zadovoljitev otroških  zahtev po "dirkalcu"  super. Nauči se na dirkalno balanco , na ročno menjaje zadnjega menjalnika . Na juniorja gre tudi zobnik s 6 prestav ,  če pa menjalnik privariš na zunanji del ušesa vilic je pa prostora za 8 brzin. Narobe hodi samo vijak , ki drži zadnji menjalnik.  Gonilka je problematična , če je Unisova na eno zagozdo , če sta dve zagozdi , se da menjati samo BB osovina , pri Unisovi moraš pa menjati tudi gonilko , ker je vse skupaj problematično tudi zaradi načina vstavitve BB v okvir in ne novih delov Unisa.

Moj sin ga je gonu zelenega tri leta okol bajte in prijateljev . Menjava velikosti obročev za 26 col ne pride v poštev zaradi vpetja- višine zavornih čeljusti zadaj in prekratkih vilic spredaj .

robizo 15.07.2017 20:39

Uhh hvala Maratonac !
Si pa res stručko, kar takole iz glave veš vse podatke in celo z vsemi detajlji. V veliko pomoč mi bodo, če se bo pa kje zataknilo, se pa spet oglasim.

Maratonac 15.07.2017 21:06

Prjatu , k bi ti vedel kolk biciklov sem razdrl na prafaktorje in jih potem z zamenjavo pokvarjenih delov zopet sestavil. Ampak samo Rog , drugi me ne zanimajo, razen mojih dirkalcev, ki pa jih Rog nima.

1 2
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI