Zdravje in treningi
09.12.2024
Bolečine v prednjih stegenskih mišicah
Ob 17:07, SODROVC
oTTo je napisal: |
.. Potem pa se še eden oglasi kje so OHji!č Čist adijo. ... |
Včasih me kar malo srat prime ko prebiram kake "pametne" o prehrani na forumu. Jogurt po treningu - pa ne ga srat. ![]() |
franklin je napisal: |
oTTo: da ti naj razložim, kaj je bistvo foruma. Bistvo foruma je: izmenjava informacij in mnenj, na pa zabijanje drugih. |
> Bil na mojtrener, sam o prehrani tolk piše da sn se zgubo v info, Se zna zgoditi ja. |
>js sn pričakoval odgovor v smislu : >po treningu js pojem recimo tolk in tolk beljakov ali tolk in tolk tega >onega ali pa OH ni samo v testeninah ampak tut v krompirju bla bla.. na žalost je tako, da ni splošnega recepta za "doziranje" beljakovin. Vsak mora sam ugotoviti, koliko B mu paše oz. jih potrebuje. Če povem moje podatke, ne vem če bodo komu koristili: ob normalnem dnevu 400g OH in 115g B, če je srednji trening 130-140g B, če je hard trening 150-160g B. OH pa glede na porabljene kalorije. |
hopla je napisal: |
[Ter ko pridem domov jem koma 1,5 uro in pol po kolesarjenju. |
hopla je napisal: |
Ter ko pridem domov jem koma 1,5 uro in pol po kolesarjenju. |
oTTo je napisal: | ||
Spet moram it na WC. ![]() lp,oTTo |
areh je napisal: |
Ok, zdej pa mene zanima kje oz v kaki obliki lahko dobimo OH za tist ta prvi obrok(70%), če lahko recimo dobimo 30% prvega obroka -beljakovin z beljakom.Zanimajo me "naravne " oblike.Ali je v tem napitku Whey tudi OH ali samo beljakovineč lpA |
IN1059 je napisal: |
Hopla, Tvoje vrašanje je zastavljeno narobe. Obe dve kombinacije so napačne. Ne smemo se najest takoj po obremenitvi in ne smemo jesti prepozno po obremenitvi. Obstaja še ena možnost. Očitno eni berete zelo površno. TAKOJ po treningu moramo pojesti manjši obroh OH+B v približnem razmerju 70% OH : 30% B za takojšnje polnjenje glikogenskih rezerv in hitrejšo regeneracijo in komaj po počitku(tuširanje, relaksacija, ...) ta pravi pošteni obrok. |
areh je napisal: |
Ok, zdej pa mene zanima kje oz v kaki obliki lahko dobimo OH za tist ta prvi obrok(70%), če lahko recimo dobimo 30% prvega obroka -beljakovin z beljakom.Zanimajo me "naravne " oblike.Ali je v tem napitku Whey tudi OH ali samo beljakovineč lpA |
lpA