Od Lj.-črni kal-buzet-Pula

Domov > Forum > Od Lj.-črni kal-buzet-Pula

Od Lj.-črni kal-buzet-Pula

SORTIRAJ PO:
Uporabnik ne obstaja. 13.04.2005 17:50
Kakšna je pa pot iz Lj.-Postojna-divača-Kozina-Črni kal pa na Buzet pa dol do pule.Greva z gorcem.PA me vse zanima.(čkm.)Če sploh se da pridet z bajkom dol.
DEPRESIJA 13.04.2005 18:01
Zakaj pa nebi mogel z bajkom dol pridetč Asfaltirana cesta je bila pred leti dobra za skraj ves promet ... Na relaciji Divača - Črni Kal imaš dve prepovedi za kolo ... Oba 'obvoza' sta označena s tablo ...
RiderOne 13.04.2005 18:42
Zakaj maš pa na cesti Divača - Črni kal prepoved za kolo :č: Js seveda mislem staro cesto in ne avtocesto.
DEPRESIJA 13.04.2005 20:02
Verjetno zato ker so zelo hitri odseki ceste... tam redkokdo vozi pod stotko ... čeprav nebi smel ... mislim da je to predvsem varnostni ukrep! seveda ugibam!
Prvi tak znak je na križišči za vas Kačiče ... zaviti moraš levo po stranskih cestah. Prideš pa ven direkt v Kozini ... odsek je kar malo razgiban (gor-dol)
Drugi znak je v vasi Petrinje ... kjer moraš zopet zavit levo ... potem je od izbire trase odvisno kje boš prišel 'ven' ... Lahko direkt v vasi Črni Kal ali pa greš proti križišču za Socerb ..

... seveda .... mislim na staro cesto ...!
ZZZ 13.04.2005 20:13
jaz že dve leti potujem na morje s kolesom (in nazaj) iz LJ do Vrsarja =190Km + 50km do Pule!

enkrat sem šel na buzet, drugič na koper (ljupše mi je na buzet, nazaj pa na koper)

vedno sem neupošteval ccp in se peljal tudi tam, kjer ne bi smel. še vedno sem imel srečo - ostal živ, pa tudi policaji me niso zajeli.

priporočam ti psihopripravo na prvi del (do postojne nikakor da prilezeš) in seveda nato na zadnji (poreč-pula, če je glava močna, telo izdrži)

priporočam veliko tekočine - pazi da ne bodo samo izotonični napitki - boš zeleno lulal dva dni!
Uporabnik ne obstaja. 13.04.2005 20:42
Pol je pa bolje da greva čez Ilirsko se mi zdi manj nevarna pa tud manj km.
trmoglavka 13.04.2005 20:46
ne vem, če je manj km čez Il.Bistrco... Js sm šla že večkrat od Divače do Kozine po uni cesti, kjer je prepovedano. Tudi policaji so me enkrat prehiteli, pa se niso nikjer ustavli... Promet tam je res ful hiter, sam je pa tudi cesta zelo široka in pregledna, zato se meni ni zdelo tako nevarno.
Uporabnik ne obstaja. 13.04.2005 21:00
tistih znakov ni več , vsaj pri Petrinjah ne ,verjetno so jo tudi pri Kačičah umaknili,vseeno pa ti priporočam da ko greš mimo Divače zaviješ levo , za Kačiče naprej za Kozino,ko greš mimo Kozine pa takoj desno zaviješ in greš čez Klanec ko prideš do Petrinj pa samo čez cesto po stari cesti za Črnikal in potem dol mimo kamnoloma ,ta cesta je lepša kot naravnost po glavni bolj prijetna ,malo prometna in sigurno bolj varna!!
Uporabnik ne obstaja. 13.04.2005 21:00
A pol priporočate kar to ta prvo pot.Lj.-Črni kal-Buzet-Pula.
ZZZ 13.04.2005 21:06
macan je napisal:
A pol priporočate kar to ta prvo pot.Lj.-Črni kal-Buzet-Pula.

jaz sem za to smer...,
Uporabnik ne obstaja. 13.04.2005 21:12
Pa še ena varjanta je da prideš na Buzet :D Ko greš mimo Petrinj in zaviješ na staro cesto za Koper prideš po ene 3 kilometrih na eno križišče,desno prideš spet na glavno cesto za črni kal, če zaviješ levo je ena dooolga ravnica ki te pelje proti Podgorju in če greš naprej prideš do SLO-CRO meje,mejni prehod ni so pa vedno tam kaki polcaji,torej če greš naprej Jelovice-Vodice-Dane-Brest in dol za Buzet.
Edino kar je ta relacija šit je k te lahko policaji zafrkavjo in te ne spustijo naprej sam js sm šu par krat in so mi samo pogledali dokumente in spustili naprej 8O 8O
Surfcikel 13.04.2005 21:55
Scalpel je napisal:
tistih znakov ni več , vsaj pri Petrinjah ne ,verjetno so jo tudi pri Kačičah umaknili,vseeno pa ti priporočam da ko greš mimo Divače zaviješ levo , za Kačiče naprej za Kozino,ko greš mimo Kozine pa takoj desno zaviješ in greš čez Klanec ko prideš do Petrinj pa samo čez cesto po stari cesti za Črnikal in potem dol mimo kamnoloma ,ta cesta je lepša kot naravnost po glavni bolj prijetna ,malo prometna in sigurno bolj varna!!

Znak JE pri Kačičah in mene je polcaj ustavu. Vse svoje komercialno znanje nakladanja sm mogu uporabt, da nism kazni plaču !!!

Drugič sm šou pa po obvozni cesti in je super ! Brez prometa pa lepa pokrajina !

Če se prov spomnm greš levo v Divači.
DEPRESIJA 13.04.2005 22:47
Pri Kačiče je znak prepovedi 100%, pri Petrinjah pa je bil še pred parmi meseci! Res pa je da je na odseku Kačiče-Kozina prepoved samo v to smer 8O V obratni smeri pa ni znaka!

Scalpel ... pri prečkanju meje si imel zgolj srečo! Verjemi ... mogoče z maloobmejno propustnico bi še šlo ... ampak ...
človeku ki se odpravlja na tako pot ne smeš 'privoščit' da si zaradi take 'dogodivščine' privošči cca 30km dodatne poti (vračanje), da ne govorim o izgubljenem času in 'živcev' ..

V Divači levoč Na kaj si to mislilč
Surfcikel 13.04.2005 22:58
na obvoz mimo Kačćič do Kozine
DEPRESIJA 14.04.2005 11:43
Hmmm ... nimam zemljevida pri sebi ... a vendarle ...
Odcep za Kačiče je kar nekaj km naprej od Divače .... še prej pa je odcep za Škocjanske jame .... šele potem je omenjeni odcep ..
Surfcikel 14.04.2005 12:20
DEPRESIJA je napisal:
Hmmm ... nimam zemljevida pri sebi ... a vendarle ...
Odcep za Kačiče je kar nekaj km naprej od Divače .... še prej pa je odcep za Škocjanske jame .... šele potem je omenjeni odcep ..

mislm, da greš že v Divači levo
Rado 14.04.2005 12:37
Da naute čist zabluzili, Kačiče so tako kot je zapisal Depresija, torej za odcepom za Škocjanske jame (cca 1km) in tej obvozi so prov prijetna relaksacija - beri brez prometa.
DEPRESIJA 14.04.2005 14:03
Če greš v Divači levo ---------> greš pod južna pobočja Vremščice
trmoglavka 14.04.2005 14:59
DEPRESIJA je napisal:
Če greš v Divači levo ---------> greš pod južna pobočja Vremščice

Odvisno, s katere strani prideš :wink: :D :D
Js pridem do Divače po Vremski dolini in morm za Kozino res zavit levo :)
Uporabnik ne obstaja. 14.04.2005 17:26
Tok informacij naenkrat,da ni varjante da bi zgrešu to pot.Komaj čakam,da greva.
DEPRESIJA 14.04.2005 18:04
Trmoglavka ... Macan bo prišel iz smeri LJ ... in temu primerno smo se razpisali :wink:
Lahko pa da bo malo podalšal pot oz. zapustil svoj itinerarij ... seveda če ga premamiš da te kako obišče ... potem bi verjetno prišla tvoja varianta še kako prav :wink: :lol: :lol:
Macan, a bi podalšal pot do Trmoglavkeč 8) :lol:
Uporabnik ne obstaja. 14.04.2005 18:57
DEPRESIJA je napisal:
Trmoglavka ... Macan bo prišel iz smeri LJ ... in temu primerno smo se razpisali :wink:
Lahko pa da bo malo podalšal pot oz. zapustil svoj itinerarij ... seveda če ga premamiš da te kako obišče ... potem bi verjetno prišla tvoja varianta še kako prav :wink: :lol: :lol:
Macan, a bi podalšal pot do Trmoglavkeč 8) :lol:
Ni panike.par km. še zraven.Kje pa se nahajajo točno ti BRKINI. :)
trmoglavka 14.04.2005 19:05
DEPRESIJA je napisal:

Zato sem pa dala smajlije na koncu... :wink:
trmoglavka 14.04.2005 19:07
macan je napisal:

Ni lih par km, ma no... Kje so Brkini si pa na zemljevid poglej. Ma lhku bi rekla, da je Kozina lih nekje vmes med Krasom in Brkini...
Uporabnik ne obstaja. 14.04.2005 19:45
trmoglavka je napisal:
macan je napisal:

Ni lih par km, ma no... Kje so Brkini si pa na zemljevid poglej. Ma lhku bi rekla, da je Kozina lih nekje vmes med Krasom in Brkini...
Se bomo pa v Kozini dobil na kofi.Jz častim!
fredi 15.04.2005 20:30
trmoglavka je napisal:
macan je napisal:

Prednost foruma: nikoli nisem vedel kje so Brkini. Vedno sem mislil da je to proti Gorici. :oops: :oops: :lol:
trmoglavka 15.04.2005 23:42
ha ha... slabo so te naučili geografijo slovenije...
DEPRESIJA 16.04.2005 00:16
Malo je pa tudi 'lenosti' vmes ... :wink:
avtokarto SLO ima že čisto vsak ... greš s prstom po zemljevidu ... 10cm levo ali pa desno ... slovenija je itak majhna!
trmoglavka ... mogoče pa on cika da ga povabiš na en švoh kafe ... tko da si sproti še ogleda s fejst 'vodičko' lokalne znamenitosti :wink:
beatlexx 16.04.2005 09:25
fredi je napisal:
trmoglavka je napisal:
macan je napisal:

Prednost foruma: nikoli nisem vedel kje so Brkini. Vedno sem mislil da je to proti Gorici. :oops: :oops: :lol:

tistu so pa Brda :)
nej istu, nje
trmoglavka 16.04.2005 09:58
DEPRESIJA je napisal:
Malo je pa tudi 'lenosti' vmes ... :wink:
avtokarto SLO ima že čisto vsak ... greš s prstom po zemljevidu ... 10cm levo ali pa desno ... slovenija je itak majhna!
trmoglavka ... mogoče pa on cika da ga povabiš na en švoh kafe ... tko da si sproti še ogleda s fejst 'vodičko' lokalne znamenitosti :wink:

bom razmisnla o namigu... :wink:
1 2
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI