kontaktne leče

Domov > Forum > kontaktne leče

kontaktne leče

SORTIRAJ PO:
Uporabnik ne obstaja. 05.10.2005 14:56
Včeraj sem jih dobil in moram rečt da sem zelo zadovoljen.. me pa zanima ce se kdo vozi z njimi in ce ste tud meli rdeče oči na začetki.. mislim žile se ful vidjo...
_Basso 05.10.2005 15:05
Uporabljam, vendar če so tvoje prve moraš zelo paziti in od začetka omejiti čas nošenja (max. 6-8 ur) in po možnosti kakšen dan v tednu nosi samo očala, da si oči opomorejo, ker nenazadnje je to tujek v očesu.
Drugače pa se hitro navadiš, ker na boljše se je lažje navadit!
Uporabnik ne obstaja. 05.10.2005 15:48
aha, hvala...
torej so rdeče oče le posledica začetka uporabe lečč
NezaP 05.10.2005 15:49
_Basso je napisal:
Uporabljam, vendar če so tvoje prve moraš zelo paziti in od začetka omejiti čas nošenja (max. 6-8 ur) in po možnosti kakšen dan v tednu nosi samo očala, da si oči opomorejo, ker nenazadnje je to tujek v očesu.
Drugače pa se hitro navadiš, ker na boljše se je lažje navadit!


ja se strinjam... Jest jih nosim že 3 leta in je super... Kakšen dan dam še očala gor, ker oči postanejo že utrujene! seveda pa lahko z njimi kolesariš, delaš karkoli, samo ne se potapljat in odpret oči v vodi :)
pa pazi, da si jih kdaj ne pozabiš dat ven, preden greš spat... Med se je že 2x zgodil, da sem celo noč spala z lečami...vrjemi ni dobro...sej je bilo vse vredu, sam je to zelo slabo....PAZI! :)
NezaP 05.10.2005 15:49
kr1frik je napisal:
aha, hvala...
torej so rdeče oče le posledica začetka uporabe lečč


JA TUD jest sem imela najprej rdeče oči...da se oko pač navadi.... brez panike! :wink:
CHEF860 05.10.2005 16:04
Mi smo se z enim optimistom peljali nekam daleč... kšnih 150 km obe smeri... model je imel leče prvič...

In se peljemo domov po Celovški, se je zabasala, stali so na obeh špurah, vsi štoplampe... ta osel pa s solznimi lučmi brez bremz direkt v enga zobarja... midva sva sam gledala kaj je zdej to...

Sramota!

Najprej se navadite leč, to zdaj vem!
blaz 05.10.2005 16:09
ja js jih tud mam, to je špica vredno dnara. največja fora je pa to ko s emi oči dovolj ne solzijo al kaj zaboga leče ne drsijo najlepše po vekah in mi jih je že 2x nekma potegnal tako da sm bil 2 min v šoku češ da sem jih izgubil pol še pa 1x mal pobrožam po očki je blo pa vse ql (aja to je blo sred železniške v mb :) ) men je rekel okulist da lahk grem plavat z njimi sam morem met očale gor (plavalne)
Uporabnik ne obstaja. 05.10.2005 18:57
tnx 2 all :D
bouzan 06.10.2005 11:47
A maš mehke ali poltrdeč Se namreč različno obnašajo. V obeh primerih sicer velja, da se jih mora telo navaditi po kakšnih desetih dneh, če so leče prav določene zate (tudi pri lečah velja enako kot pri biciklih - za vsekega posameznika se morajo leče prilagojeno določiti!). Se pa oči res tudi kasneje bolj solzijo v vetru, so bolj občutljive na svetlobo, rdeče oči pa kasneje (ko se jih navadiš) samo, če je presuh zrak in predolgo nošenje!
todi 06.10.2005 13:06
Leče so res fajn zadeva, sam je priporočljivo, da spiš vsaj 6 ur, preden jih daš not oziroma imaš oči spočite, drugače te oči bolijoin imaš fino rdeče. Če jih pozabiš dat ven pred spanjem, se ti kar prilimajo na oko in si jih moraš iztrgati ven iz očesa, ker je oko med spanjem "suho".

Z njimi greš lahko brez problema tudi v savno.

Kot zanimivost pa naj povem, da sem jih letos pozabil dat na morju ven pred spanjem oz. komo :lol: , ker sem bil nažgan kot svinja. Ko sem prišel k sebi, me pa začuda oči niso nič bolele in bile rdeče -kot, da leč sploh ne bi nosil! Lahko,pa da alkohol fejst vlaži oči - bo treba ta eksperiment naredit še nekajkrat :lol: !

Drugače pa razmišljam o laserski korekciji vida v prihodnje.... samo pol milijona bo treba nekje najti...


A, pa še to - ker ti oči na kolesu prepiha - razen, če ne voziš z očali, kot so plavalna, je v redu, če imaš s seboj tisto posebno tekočino za vlaženje oči - v vseh optikah jih prodajajo,flaška je pa velika kot pri kapljicah za nos...
1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI