Kolesarski izleti v tujini

Domov > Forum > Kolesarski izleti v tujini

Kolesarski izleti v tujini

SORTIRAJ PO:
Grampy 31.01.2006 19:08
Zanima me ali je kdo poskusil http://www.helia.si/ kolesarski izleti v tujini.


Udeleženci kolesarijo samostojno, brez vodnika. Pred odhodom na potovanje dobiš potovalno dokumentacijo, z opisi krajev in poti, natančnimi navodili o dnevnih etapah in smeri kolesarjenja ter zemljevidi. Hoteli na poti so vnaprej rezervirani, poskrbljeno je za prevoz prtljage med hoteli, med težjimi vzponi vam na pomoč priskoči spremljevalno vozilo.

Sliši se obetavno, zanima pa me če ima kdo izkušnje s tem.

Mene zelo mika Provansa.

Zahvaljujem se vam za morebitne komentarje.

Grampy
nowy 31.01.2006 19:34
Tudi jaz sem že gledal , je kar mikavno , sem rekel , da bova z mojo probala najprej en dvodnevni izlet z njimi , pa bomo vidl . V tujini je to že stara praksa . Sem lansko pomlad vidu Nemce , ladja - kolo so zgledal zelo zadovoln . Čez dan kolesariš ogleduješ obalna mesta , zvečer pa na ladjo in te ponoči pripelje na nasledni cilj . more bit kar ok .
malo 31.01.2006 19:40
Odvisno kakšen način potovanja ti ustreza.

Prebral sem si samo skupinsko turo po SČG in Romuniji. Zanimiva trasa (del jo poznam). Meni osebno tak način potovanja:avtobus in rezervirani hoteli ne zanima,pa tudi cena je previsoka..

Splača pa si pogledati predloge za ture (različnih agencij) najdeš kar ti paše in na juriš..

Da povzamem,če se želiš razvajat, zakaj pa ne..
tomy 31.01.2006 20:05
Meni takšen način potovanja tudi ne odgovarja. Osebno se mi bolj dopadejo popotovanja v lastni režiji...
Tukaj imaš še en link: www.chebulint.si
Grampy 01.02.2006 20:51
Hvala za komentarje. Mene zanima predvsem Francija. Poleg tega želim kolesariti sam ( no, z Lizo, se razume ;) ) in nikakor v skupini. Mi pa paše, če mi kdo prepelje prtljago in da mi ni treba iskat prenočišč. Sem pač rad malo bolj komot :)
Uporabnik ne obstaja. 02.02.2006 15:17
Hja, takole bom rekel. Chebul je začel s temi kolesarskimi potovanji in oral ledino. Samo potem so firmi ušli najboljši in odprli HELIO. Danes je Chebul follower in HELIA definitivno market leader na tem področju, pomeni kolesarska potovanja po svetu za nas in nekaj podobnega za tujce pri nas.

Sam se z isto ekipo že 10 let zapored udeležujem njihovih potovanj. Organizacija je super, ker delajo s partnerji in držav, kamor te peljejo. Kolesarske rute so prilagojene udeležencem in izbereš pač tisto, čemer si dorasel. Vodiči, ki ti jih dajo na pot, res nekaj vedo o krajih, kamor te peljejo, in vse skupaj ni samo nabiranje kilometrov ampak zelo poučen dopust po stranskih poteh dežel, ki jih že dolgo poznamo, vendar jih tu obiščemo iz "back stagea". Niso neka firma, ki bi leto za letom gonila isto pojo in pri kateri si zaželiš, da bi menjal, ampak vsako leto nudijo nove in nove programe, od Alp do morja, od Srbije do Tunizije.

Všeč so mi njihove kulinarične finte, ker ti deželo vedno predstavijo kompletno, z vsemi zančilnostmi, kamor spada tudi hrana. Kar tako sredi poti se ustavijo in naredijo piknik s specialitetami določene dežele, kot presenečenje, ki je vključeno v ceno. O vsakem gradu in cerkvi sicer vedo povedati vse enciklopedične podatke, zraven pa kopico zgodb, legend in anekdot, ki ti, v bistvu, najboj ostanejo v spominu. Izboljšujejo vsako leto tudi svoj servis, transport, vsako leto obnovijo v celoti kolesarnico in voziš se s kolesom, za katerega veš, da je morda naredilo nekja 200 km pod ritjo nekoga drugega.

Niso pa ceneni, kot tudi kolesarski dopust ne more biti cenena varianta, ker pač vsako noč spiš v drugem hotelu, ješ v drugi restavraciji, spremljajo te na vsakem koraku in se z njimi res počutiš varen, ne pa izgubljen, kot v kaki drugi agenciji. Kvaliteta namestitve in prehranjevanja je odlična, ker fantje poznajo svoj posel in svojih gostov ne zapirajo v neke leve penzione. Vsekakor bi rekel, da pri HELII dobim največ za svoj denar.

KAJ NAJ REČEM DRUGEGAQ, KOT TO, DA SAMO GLOBOKO PRIPOROČAM TO AGENCIJO IN SVETUJEM, NE PREMIŠLJUJTE DVAKRAT, KER SO NJIHOVE TURE RAZPRODANE ŽE MARCA!

Za individualne ture ste pa tudi lahko brez skrbi, ker imajo v vsakem kraju, kamor vas napotijo, res odličnega agenta, ki vam nudi vso pomoč, pa najsi bo to samo počena zračnica ali pa problem s prebavo.... Njihove knjižice, ki jih dobiš za na pot, pa so podobne navodilom za ameriške specialce, ker je v njihtočno vse, kar rabiš in ničesar, kar ne rabiš....

SREČNO POT S HELIO ! :arrow: :)

hawkeye

p.s.
Pazite pa vseeno, katerega vodiča vam dodelijo. Imajo nekega tipa, ki sicer ogromno ve in je 110% zanesljiv za vse, razen za pot. Kadar nas on vodi, se vedno izgubimo. To pomeni kakih 10, pa tudi 20 km več vsak dan, ker človek enostavno nima kompasa, čeprav mu vsako leto kupimo novega. Včasih je to vračanje po vročini po isti poti, drugiš prečkanje reke, ker je zavil na pot brez mostu ( čevlje dol, kolo na rame, pa gremo čez vodo - ženske nosimo običajno na ramenih ). Pa nemogoč priganjalec je. Vsedeš se, da bi v miru popil dve pivi, pa te po prvem že s hupo poziva na odhod. Saj zvečer potem popravi vtis, ko plača rundo in pove par dobrih štosov, ampak mene pa noge bolijo.
Grampy 02.02.2006 17:19
Hej, hawkeye, zdaj sem še bol zakurjen za to varianto! Povej mi še kaj o kolesih. Tam na sliki vidim, da nudijo ene rahlo bedne peugeote ("vrhunksi modeli potovalnih koles";), jaz pa se nagibam k temu, da bi vlekel tja svojega. Če za 50km na dan pa za 50. A si ti kolo sposodiš ali pa vzameš svojegač

PA še nekaj me firbec matra: Da nisi ti v Helii v službič ;)
nowy 02.02.2006 17:40
Normalno , da lahko voziš z svojim kolesom , oni le dodatno nudijo svoja . Jaz bom seveda vozil z svojim ,saj sem najbolj navajen na svoje kolo . Po pisanju in navijanju sigurno dela pri Heliji :D
Grampy 02.02.2006 17:46
Hehe, tam dela tudi ena moja sošolka iz gimnazije! Sam je nikol nismo hawkeye klicali!
Uporabnik ne obstaja. 02.02.2006 18:20
Če ti taka zadeva ustreza le pojdi Grampy, ker sem tudi jaz slišal da je izredno dobro organizirano. Na Bledu, kjer imajo "agencijo", so bili vedno zelo prijazni ko sem kaj vprašal (nekaj glede Nizozemske). Skratka ti samo poganjaš in uživaš v pokrajini, razgledu,..., za ostalo pa skrbijo oni. Za iti z družino ali ženo je to kar se da uživancija, skor k medeni a 8)
killer 25.03.2006 07:05
Dans grem v italijo.
bomo vidl kako bo
Uporabnik ne obstaja. 29.03.2006 17:34
Zdej so objavili neke nove poti za 2006.
killer 10.04.2006 04:26
Spet doma
1 teden italije je bil super
Dobro vreme,vsak dan druga streka,dobra organizacija,prijazni kolesarji

kaj hoces vec
killer 21.04.2006 21:03
par utrinkov z italije
vse je blo super,razen cest
asfalt je poln lukenj,prava katastrofa,ampak materijal je cel
ostal,mam potemtakem dobro robo

killer 21.04.2006 21:14
Pa se majstru smo namenili en trenutek

Slava mu

Jastreb 23.04.2006 11:17
komaj zdaj sem videl to temo......... zelo zanimiva stvar...
ko bom sam služil, pol bom lahko tudi jaz šel :D
killer 23.04.2006 11:37
lahko samo vsakemu priporocam
1
Zadnji komentarji v kategoriji "PROFILI, ZEMLJEVIDI, ..."
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI