211 kilometrov in tretja zaporedna zmaga Lotta ... Tokrat Greipel

211 kilometrov in tretja zaporedna zmaga Lotta ... Tokrat Greipel
13.05.2016 AVTOR: D. Z.
Pričkovali smo sprint in ga tudi dobili. Sedmo etapo na dirki po Italiji je dobil Andre Greipel. Slavil je drugič na tej dirki.

211 kilometrov
Sulmona je gostila start sedme etape na dirki po Italiji. Etapa je bila dolga 211 kilometrov, končala pa se je v Folignu. Takoj po startu so se kolesarji morali pričeti vzpenjati na vzpon druge kategorije. Le Svolte di Popoli leži na 746 metrih nadmorske višine. Prav tam si je Damiano Cunego želel prejeti nove točke v boju za modro majico.

A tokrat mu kljub pomoči kolegov pri moštvu Nippo Vini Fantini ni uspelo. Predtem se je v pobegu znašla trojice kolesarjev. To so bili Patrick Grestch (AG2R-La Mondiale), Stefan Küng (BMC) in Jay McCarthy (Tinkoff). Tim Wellens pa je dobil boj za četrto mesto in je tako na koncu prevzel modro majico, ki jo je nosil Damiano Cunego. Tudi med najboljšimi pa je prišlo do prave panike, saj se je glavnina razbila na tri skupine. Spet se je v ospredju vse spremenilo.

Lotto Soudal najbolj aktiven
In oblikovala se je skupina naslednjih kolesarjev: Stefan Küng (BMC), Axel Domont (Ag2r), Giulio Ciccone (Bardiani-CSF), Stefan Denifl (IAM), Ilija Koševoj (Lampre-Merida) in Daniel Martinez (Wilier-Triestina-Southeast). To je bila tudi ubežna skupinica dneva. Sprinterji so upali na uspeh, tako da so pobudo pri lovu kasneje prevzeli člani moštev Lotto Soudal in FDJ. Ubežniki si niso privozili več kot treh minut prednosti.

Na drugem in obenem zadnjem kategoriziranem vzponu – vzpon četrte kategorije na Calico della Somma – so ubežniki nekoliko popustili. Kung je poskusil s samostojno akcijo. A do cilja je bilo še 24 kilometrov. Vendar pa slaba minuta naskoka ni bila dovolj in glavnina ga je kot zadnjega ubežnika ujal sedem kilometrov pred ciljem. Takrat se je v težavah znašel Marel Kittel. Imel je težave s kolesom in takrat je bilo jasno, da se sprinta ne bo mogel udeležiti. Kolesarji Lotto Soudala so prevladovali v ospredju.

Andre Greipel: 5. zmaga zanj, 3. zapored za Lotto Soudal
Luka Mezgec je do odličnega izhodiščnega položaja pripeljal tudi Caleba Ewana. A Andre Greipel prave konkurence vseeno ni imel. Nemec se je lahko veselil zmage. Njegove druge na letošnjem Giru, skupno pete. Za Nemce je to bila že četrta etapna zmaga na letošnji dirki, saj je dve etapi dobil Marcel Kittel. Greipel pa je Lotto Soudalu privozil tudi tretjo etapno zmago zapored na Giru. Najprej je zmagal on, včeraj Tim Wellens in zdaj spet Greipel.

Drugi je bil Giacomo Nizzolo, tretji Sacha Modolo. Sledili so Caleb Ewan, Enrico Battaglin, Matteo Trentin … Po dobrih petih urah dirkanja je Luka Mezgec zasedel 25. mesto. Tom Dumoulin je v boju za rožnato majico obdržal 26 sekund naskoka pred Jakobom Fuglsangom in 28 pred Ilnurjem Zakarinom. Sledijo Bob Jungels, Steven Kruijswijk, Alejandro Valverde, Diego Ulissi, Vincenzo Nibali, Konstantin Sivcov, Rigoberto Uran … Luka Mezgec je kot najboljši izmed štirih Slovencev 70.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ