2500 metrov nadmorske višine in strm zaključek

2500 metrov nadmorske višine in strm zaključek
13.05.2017 AVTOR: D. Z.
Osma etapa na dirki po Italiji bo vsekakor zanimiva in nepredvidljiva. Dolga bo 189 kilometrov.

Osma etapa na dirki po Italiji se bo začela v Molfetti. Po 189 kilometrih dirkanja bo cilj gostilo mesto Peschici. Etapa ne bo ekstremno zahtevna, a tudi ne tako zelo lahka.

Kolesarji bodo morali premagati 2500 metrov nadmorske višine. Prvih 90 kilometrov bo povsem ravninskih. Sledil bo leteči cilj v Manfredoniji in takoj zatem vzpon druge kategorije na Monte Sant ’Angelo. Kolesarji bodo na 747 metrov visok klanec prišli po stotih kilometrih.

Sledil bo spust in nadvse razgibani kilometric vse do vrha vzpona četrte kategorije Coppa Santa Tecla. Zadnjih 13 kilometrov bo ravno tako nadvse razgibanih. Krajši vzpon na Coppa del Fornaro se bo končal na 183 kilometru. Sledil bo še spust in zaključni vzpon. Ta bo dolg kilometer in pol.

Povprečni naklon pa znaša 5,7 %. Najzahtevnejši pa bodo prav zadnji metri, natančneje zadnjih 250 metrov Tam bo naklon kar 12-odstoten. Sprinterji se skorajda zagotovo ne bodo borili za zmago. Bo pa zanimivo videti, če bo tudi med favoriti za končno zmago prišlo do kakšnih razlik.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ