26. in 27. julij Flat Out Days 2019 v Bike Parku Ljubljana pri Podutiku

26. in 27. julij Flat Out Days 2019 v Bike Parku Ljubljana pri Podutiku
25.07.2019 AVTOR: Sporočilo za javnost, foto: Klemen Humar

V Bike Park Ljubljana se vrača festival gorskega kolesarstva (in zabave) Flat Out Days! V dveh dneh se bo zvrstila vrsta tekmovalnih dogodkov in promocijskih nastopov.

Ta petek in soboto (26./27. junij) v Podutiku pri končni postaji avtobusa LPP št. 5!

Flat Out Days v organizaciji Batt Crew in Kolesarskega društva Rajd ne skriva zgledovanja po največjih festivalih gorskega kolesarstva, prinaša pa svojo svežino in inovativnost ter vsej zainteresirani javnosti pokaže sadove nikoli končanega dela - gradnje in vzdrževanja vedno novih poti in poligonov v kolesarskem centru Bike Park Ljubljana pri Podutiku.Dvodnevni spektakel se bo začel v petek popoldan, ko ste prav vsi vabljeni v park, seveda ne pozabite svojih koles, čelade in druge opreme. Zvečer sledi dirka na t.i. pumptracku (tovrstnim asfaltnim poligonom v Ljubljani rečemo KoloPark) pod žarometi. Na štartu te dirke sta napovedana tudi brkati Štajerec Filip Flisar in češki zvezdnih Tomaš Slavik.
V soboto bo vse skupaj še bolj divje, najprej z dirko v paralelnem slalomu in nato glavno poslastico - skoki na največji skakalnici daleč naokoli. Če se je na pumptrack in slalom skupaj prijavilo skoraj 50 tekmovalec iz Slovenija, Češke in Nemčije je Big Line Session rezerviran samo za povabljence. Pričakujte nore trike s kolesi ter manevre ob katerih vam bo zastajal dih!
Obiskovalci parka pa v teh dveh dneh ne bodo samo gledali, ampak bodo lahko vozili tudi sami - v predvidenih terminih po vseh linijah parka ter tudi po rampi.
Predstavitev vseh treh tekmovalnih disciplin:
➤ BIG LINE SESSION
Big Line Session je tekmovanje brez kvalifikacij in finala, v katerem vsi tekmovalci vozijo poljubno dolgo v zastavljenem času in uživajo ob skakanju čez večje skoke. Ob tem se trudijo “leteti” s kolesom čim bolj postrani (t. i. whip-off), prav tako pa se ocenjuje kdo naredi najboljši trik in izvede najvišji skok. Udeležba na tekmovanju je možna samo s povabilom.
➤ PARALELNI SLALOM
Paralelni slalom je tekmovanje po dveh skoraj identičnih progah. Tekmovalca štarta hkrati, vsak po enkrat na eni izmed prog. Hitrejši napreduje v naslednji krog.
➤ PUMP TRACK
Tekmovalci na pump tracku hitrost pridobivaju s “pumpanjem” po grbinah. Dva tekmovalca se med seboj pomerita en proti drugemu v dveh ločenih vožnjah. Hitrejši napreduje v naslednji krog.


----------
PROGRAM
Petek
15:00 - 18:00 Odprt park in Flow Ramps
18:00 - 19:30 Kvalifikacije Pumptrack
19:30 - 20:00 FlowRamps Session
20:00 - 21:30 Finale Pumptrack
Od 21:00 dalje - Zabava z DJ-em

Sobota
15:00 Flow Ramps Session
16:00 - 17:30 Finale Dual Slalom finale
18:00 - 20:30 Big Line Session
21:00 Koncert Kreshesh Nepitash

----------
LOKACIJA
Tekmovanje se odvija v Bike Parku Ljubljana v Podutiku, pri končni postaji avtobusa LPP številka 5.
POZOR: Z letakom Flat Out Days je vožnja z avtobusom LPP št. 5 v petek in soboto brezplačna! Letak dobite v večini kolesarskih trgovin v Ljubljani.Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ