3500 metrov nadmorske višine in cilj v Canazeiju

3500 metrov nadmorske višine in cilj v Canazeiju
24.05.2017 AVTOR: D. Z.
Po kraljevski etapi je pred kolesarji nekoliko lažja preizkušnja od Tirana do Canazeija.

Začetek 17. etape bo gostil Tirano. Po 219 kilometrih bodo kolesarji prišli na cilj v Canazeiju. Etapa še zdaleč ne bo tako zahtevna kot kraljevska 16. Organizatorji so ji prisodili tri zvezdice od petih.

Kljub vsemu lahko pričakujemo pestro preizkušnjo, saj se bodo kolesarji začeli vzpenjati takoj po startu. Najprej proti 1173 metrov visoki Aprici. Na vrh vzpona druge kategorije bodo prišli po 15 kilometrih. Sledil bo spust do Edola in takoj zatem se bodo pričeli vzpenjati proti vrhu 1883 metrov visokega prelaza Tonale. Govorimo o vzponu druge kategorije, ki ga bodo prečkali po 60 prevoženih kilometrih. Potem pa se bodo dolgo spuščali. Vmes bo v Clesu leteči cilj. Na 131 kilometru bodo kolesarji dosegli najnižjo točko v etapi. To bo v kraju Mezzolombardo.

Sledil bo še zadnji kategoriziran vzpon. To bo vzpon tretje kategorije na 615 metrov visoki Giovo. Od tam naprej se bo cesta vseskozi vzpenjala. Najprej do letečega cilja v Cavaleseju, potem pa naprej proti cilju v 1442 metrov visokem Canazeiju. Po dolgem vzpenjajnu bo kilometer pred ciljem krajši spust, sledila bo ciljna ravnina, dolga 450 metrov. Kolesarji bodo morali premagati 3500 metrov nadmorske višine. Po napornem dnevu bo to po vsej verjetnosti priložnost za ubežnike, medtem ko bodo kolesarji v boju za rožnato majico že gledali tudi proti četrtkovi precej zahtevnejši preizkušnji.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ