97 zahtevnih kilometrov za morebitne spremembe?

97 zahtevnih kilometrov za morebitne spremembe?
14.09.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Kar težko je verjeti, da bi po prikazanem na dirki po Španiji še kdo lahko premagal Simona Yatesa. A vendar je pred kolesarji prav etapa, na kateri se lahko zgodi marsikaj.

V nedeljo bodo kolesarji na dirki po Španiji prišli v Madrid. Zdi se, da bo tam najbolj proslavljal Simon Yates, ki je bil do zdaj najbolj prepričljiv in zasluženo nosi rdečo majico vodilnega v skupnem seštevku. Danes je tudi pokazal, da ima med največjimi favoriti največ moči. A vsega vendarle še ni konec. Pred njim in ostalimi je še nadvse zahtevna etapa, na katero mnogi opozarjajo. Začela se bo v Andorri, končala pa na vrhu vzpona Coll de la Gallina. Dolga bo vsega 97 kilometrov, a vendar bo polna vzponov. Kar šest kategoriziranih jih bo na sporedu. Vzpon tretje, vzpon druge, trije vzponi prve in zaključni vzpon ekstra kategorije.

Takoj po startu se bodo kolesarji povzpeli na vzpon druge kategorije Coll de la Comella. Sledili bodo trije prvokategorniki, potem pa še vzpon tretje kategorije. Potem se bodo kolesarji spustili v Andorro la Vello in pričel se bo zaključni klanec, ki je dolg 7,8 km, povprečni naklon pa znaša 8,1 %. “Kar se je zgodilo danes meni, se lahko Simonu jutri. Morda lahko pridobimo nekaj časa, morda pa ga še več izgubimo. Kdo bi vedel? Vuelto bom težko dobil. Težko je bilo zjutraj in težko je zdaj. Ni pa nemogoče,” je po etapi dejal razočarani Alejandro Valverde, ki za Yatesom zaostaja za 1:38. Yates pa je po izjemni petkovi vožnji med drugim dejal: “Jutri bo zahteven dan in vse se še lahko zgodi. Ostati moramo na trdnih tleh.”

Skupni vrstni red
1. Simon Yates (VB, Mitchelton Scott) 76:44:41
2. Alejandro Valverde (Špa, Movistar) 1:38
3. Steven Kruijswijk (Niz, LottoNL Jumbo) 1:58
4. Enric Mas (Špa, Quick Step Floors) 2:15
5. Miguel Angel Lopez (Kol, Astana) 2:29
6. Nairo Quintana (Kol, Movistar) 4:01
7. Thibaut Pinot (Fra, Groupama FDJ) 5:22
8. Rigoberto Uran (Kol, EF Education First) 5:29
9. Ion Izagirre (Špa) Bahrain Merida 6:30
10. Tony Gallopin (Fra, AG2R La Mondiale) 7:21

Značke: Dirka po Španiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ