Adam Hansen: Konec neverjetne serije

Adam Hansen: Konec neverjetne serije
04.08.2017 AVTOR: D. Z.
Adam Hansen je v zadnjih letih pozornost vzbujal predvsem zaradi izjemnega podviga. Od leta 2011 je nastopil na vseh tritedenskih dirkah. Na Vuelti pa ga ne bo ...

Adam Hansen je bil že kar stalnica na tritedenskih etapnih dirkah. Na dirki po Španiji je leta 2011 začel neverjetno serijo.

Od takrat pa vse do danes namreč ni manjkal na niti eni tritedenski dirki. Vsako leto je nastopil na Giru, Touru in Vuelti. In prav vse je tudi končal. Prav zato je vzbudil veliko pozornosti. Letošnji Tour je bila njegova 18. zaporedna tritedenska dirka in seveda je to absolutni rekord. Več o njegovem prav posebnem načinu življenja, o njegovem razmišljanju in še o marsičem ste si lahko prebrali tudi v eni izmed naših številk revije Bicikel.

Avstralec, ki živi na Češkem in vozi za belgijski Lotto Soudal je seveda priznal, da je nad izločitvijo iz ekipe za Vuelto razočaran. “Eden izmed športnih direktorjev mi je povedal, da me niso uvrstili v ekipo za Vuelto. Da me ni med izbranimi. V ekipo so pač raje vzeli druge kolesarje, ” je Hansen dejal za avstralski medij Ride Media. 36-letnega kolesarja ni bilo niti na razširjeni startni listi. Lotto Soudal pa je zaenkrat edina ekipa, ki je že potrdila deveterico kolesarjev. Na Vuelti bodo nastopili: Sander Armee, Bart De Clercq, Thomas De Gendt, Jens Debusschere, Tomasz Marczynski, Remy Mertz, Maxime Monfort, Rafael Valls in Jelle Wallays.

Torej kolesarji, ki bodo iskali priložnosti v dolgih pobegih. Pravega kapetana pa nimajo. “Nad odločitvijo nisem navdušen in jo težko sprejmem. Serije nisem želel končati na tak način, a o tem odloča ekipa in tega ne morem imeti pod nadzorom. Spoštovati moram, kar rečejo. Sicer pa je Vuelta zame ena izmed najboljših dirk. Ker nimamo pravega kapetana, je lepo tam nastopati, saj imaš tudi proste roke, ” je še dodal Hansen. Sicer pa je Hansen v tem obdobju dobil tudi dve etapi. Na italijanske Giru je etapno zmago slavil leta 2013, leta 2014 pa je dobil tudi etapo prav na španski Vuelti.

Značke: Dirka po Italiji, Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ