Ajdovščina: Rok Korošec prvak v ciklokrosu

Ajdovščina: Rok Korošec prvak v ciklokrosu
11.01.2020 AVTOR: DZ, foto: LGS Cycling Team

Rok Korošec je med člani prišel do naslova državnega prvaka v ciklokrosu. Prvenstvo je bilo v Ajdovščini.

Kolesarski klub Izvir Vipava je tokrat organiziral državno prvenstvo v ciklokrosu. Progo pa so izpeljali v Ajdovščini. To je bila četrta dirka v letošnji sezoni, obenem pa je štela tudi za državne naslove. Na dobra dva kilometra dolgem krogu smo med člani spremljali napet boj za zmago.

Primorska ekipa MebloJogi Pro Concrete je imela v igri za zmago dolgo kar dva kolesarja – Matevža Govekarja in Mihaela Štajnarja. Sledil pa jima je Rok Korošec, sicer član moštva Ljubljana Gusto Santic.

Prav Korošec je v zaključku pokazal največ moči in spretnosti. Po sedmih krogih je ostal sam in se je lahko veselil zaslužene zmage in naslova državnega prvaka. Na tem mestu je nasledil Luko Mezgeca. Drugi je bil Matevž Govekar, tretji pa Štajnar.

"Zelo sem zadovoljen. Proga je bila zelo dobra, hitra. Sem kontroliral celo dirko. Pet, šest krogov sem gledal, kje so slabosti, na koncu pa sem šel v svojem tempu do konca in mi je uspelo," je dejal Korošec. Med članicami je zmagala Tanja Žakelj.

Pri starejših mladincih je naslov prvaka osvojil Fabijan Kralj. Jure Rus je bil najboljši med mlajšimi mladinci. Matej Kravos je postal državni prvak v kategoriji Masters do 35 let. V naslednji kategoriji je to uspelo Marku Čretniku. Bojan Ločnikar je bil najboljši v kategoriji od 45 do 54 let. Andrej Žavbi pa je zmagal v Masters nad 55 let.

Značke: Ciklokros
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ