Alberto Contador med rekreativci presenetil: Prvi cilj je Giro!

Alberto Contador med rekreativci presenetil: Prvi cilj je Giro!
19.09.2014 AVTOR: D. Z.
Alberto Contador se v teh dneh zaradi sponzorskih obveznosti mudi v Italiji. Prevozil bo vzpon na Mortirolo, najprej pa je imel novinarsko konferenco.

Alberto Contador se v teh dneh mudi v dolini Valtellina in se bo v nedeljo pridružil rekreativnim kolesarjem, s katerimi bo med drugim premagal znameniti vzpon na Mortirolo. Tokrat iz nove, pravijo, da najtežje smeri, saj so v zadnjem času uspeli popraviti cestišče.

Skupaj s 1500 navdušenci bo poleg Mortirola premagal še znamenito Gavio. Na novinarski konferenci pa je aktualni zmagovalec dirke po Španiji presenetil. »Tu, ob vznožju številnih mitskih vzponov, kot sta Gavia in Mortirolo želim izpostaviti. Nekatere podrobnosti moramo še uskladiti, vendar pa z menedžerjem Bjarnejem Riisom, osebjem Tinkoffa Saxa in trenerji že razmišljamo o Giru, ki bo moj naslednji veliki cilj v letu 2015, « je dejal Contador.

Ob teh besedah so ga tudi prisotni pospremili z bučnim aplavzom. »Ta dirka mi je neznansko všeč. Rad imam vaše ceste in gledalce. Vaše jedi in dirke. Začel bom z Girom, « je še pojasnil Contador. Morda pa želi Španec zares uresničiti besede, ko je dejal, da bo nekoč poskusil dobiti vse tri tritedenske dirke v eni sezoni. Tudi Vincenzo Nibali, letošnji zmagovalec Toura, je namignil, da bo naslednje leto nastopil tako na Giru kot na Touru. Očitno se obeta pestra sezona 2015.

Značke: Dirka po Italiji, Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ