Alberto Contador presenečen nad prednostjo

Alberto Contador presenečen nad prednostjo
25.05.2015 AVTOR: D. Z.
"Nisem si mislil, da bom imel po dveh tednih dirkanja tako prednost," je na novinarski konferenci povedal vodilni na Giru Albertu Contador.

Na dirki po Italiji imajo kolesarji prost dan. Drugi in obenem zadnji pred najtežjimi etapami. Dan so izkoristili za počitek, krajši trening, pa tudi za novinarske konference. Največ pozornosti je seveda pritegnil Alberto Contador. Španec v skupnem seštevku prepričljivo vodi, saj ima 2:35 prednosti pred domačim adutom Fabiem Aruje, ki pa je v zadnjih dneh pokazal več slabosti. »Nisem si mislil, da bom imel po dveh tednih dirkanja tako prednost. Res je, da sem vedno razmišljal o tem, da bi v tem tretjem tednu prevzel rožnato majico. Zdaj sem srečen s svojim položajem. Je boljši, kot sem upal, da bo. A do konca je še dolga pot, « ostaja previden Alberto Contador.

Obenem je poudaril, da je etapna zmaga drugotnega pomena: »Zaradi tega ne moreš na kocko postaviti zmage v skupnem seštevku. Če pride do tega, potem bi to bilo odlično. Prioriteta pa je skupna zmaga. Če bi hotel dobiti etapo, bi to terjalo veliko truda. Več kot eno uro na polno. To pa je veliko, če pomisliš, kakšen teden nas čaka. Kaj šele, če pomisliš, na dirke, ki me še čakajo. « Seveda bo Contador letos po Giru poskušal dobiti še Tour de France. A najprej se bo moral zoperstaviti močni Astani, ki je kot ekipa povsem zasenčila Tinkoff Saxo.

Rogers, Basso, Kreuziger … vsi so v prvi pravi gorski etapi pogoreli, medtem ko je bilo v ospredju ob vznožju vzpona na Madonno di Campiglio kar pet Astaninih kolesarjev proti osamljenemu Contadorju. Potem je sledilo še vprašanje o morebitnem nastopu na dirki po Španiji. A Contador je zavrnil, da bi poskušal nastopiti na vseh treh tritedenskih dirkah v isti sezoni: »Zdaj razmišljam samo o Giru in potem o tem, da si spočijem pred Tourom. Če na Touru ne bom dober, ali, če tako kot lani padem, potem bom morda lahko nastopil na Vuelti. « A najprej ga čaka torkova etapa z Mortirolom.

Značke: Dirka po Italiji, Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ