Alberto Contador: Na tem Giru slabši kot na lanskem Touru

Alberto Contador: Na tem Giru slabši kot na lanskem Touru
05.06.2015 AVTOR: D. Z.
Alberto Contador je na novinarski konferenci po prihodu v domači Pinto dejal, da je po zmagi na Giru optimističen tudi glede nastopa na Touru.

Alberto Contador je že pred sezono poudaril, da bo letos poskusil dobiti dirko po Italiji in dirko po Franciji. Zadnji, ki mu je to uspelo v eni sezoni, je bil Marco Pantani. Alberto Contador pa je očitno na dobri poti. »Moj Tour se začenja zdaj. Zdaj si moram spočiti, poslušati telo in začeti razmišljati o Touru, « je že takoj po končanem Giru povedal Contador. Ta podvig je poskušal uresničiti že leta 2011. Takrat je Giro prepričljivo dobil – kasneje so mu zmago odvzeli in jo dodelili Micheleju Scarponiju – na Touru pa se ni uspel boriti povsem za vrh. Bil je blizu, a Cadel Evans in brata Schleck so zasedli prva tri mesta. Zdaj je drugače, pravi Contador.

»Ko smo pričeli načrtovati dvojček Giro in Tour, smo vedeli, da moram na Giro priti v pravi formi. Sicer pa na tem Giru nisem bil v taki formi, kot na lanskem Touru. To dejstvo mi daje določeno mirnost pred Tourom, « je priznal Contador. Zdaj ga čaka mesec predvsem treninga, saj bo pred Tourom po vsej verjetnosti odpeljal samo še Route du Sud. »Tour je vsekakor precej bolj zapletena dirka. Tudi zaradi hude konkurence, pa tudi zaradi utrujenosti s tega Gira. Sam na Giro in Tour letos gledam kot na eno dirko. Psihološko se moraš na to pripraviti. Za glavo je namreč težko, ko končaš eno tritedensko dirko kot je Giro in moraš potem takoj razmišljati o drugi, « je še zaključil Contador.

Značke: Dirka po Italiji, Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ