Alberto Contador: Še Vuelta, potem pa konec

Alberto Contador: Še Vuelta, potem pa konec
07.08.2017 AVTOR: D. Z.
"Pozdravljeni. Rad bi vam sporočil dve stvari," je svoje sporočilo v video obliki na instagramu začel Alberto Contador.

“Prva stvar je, da bom od 19. avgusta naprej nastopal na dirki po Španiji, druga pa je ta, da bo to moja zadnja dirka v vlogi profesionalnega kolesarja, ” pa je Contador svoje sporočilo nadaljeval.

Španec je tako končno pojasnil svoje načrte, saj se je po dirki po ponesrečeni Franciji umaknil in se je kar precej časa ugibalo, kaj bo storil. Pri moštvu Trek Segafredo so ga bili pripravljeni čakati, izrazili so celo željo, da bi zanje nastopal v prihodnji sezoni. Zdaj pa je Contador očitno odločen:

“To vam sporočam zadovoljen. Brez vsakršne žalosti. O tem sem zelo temeljito razmislil. Menim, da ni lepšega od slovesa na domači dirki, v moji državi. Prepričan sem, da bodo to trije izjemni tedni. Užival bom ob vaši podpori in se je že veselim. ” Sicer pa je Alberto Contador dobil kar devet tritedenskih dirk, dve zmagi – po eno na Giru in Touru – so mu kasneje vzeli. Uradno ima tako sedem zmag, sam pa vedno poudari, da devet.

34-letni kolesar iz španskega Pinta je že dolgo prisoten v kolesarskem svetu, saj je med profesionalne kolesarje prestopil leta 2003, ko je postal član moštva Once Eroski. Leta 2007 je v dresu Discovery Channela dobil dirko po Franciji, potem ko so z dirke tik pred koncem izločili Michaela Rasmussena. Zadnjo tritedensko dirko je dobil leta 2015, ko je bil najboljši na dirki po Italiji.

Značke: Dirka po Italiji, Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ