Alberto Contador: Že razmišljam o Touru

Alberto Contador: Že razmišljam o Touru
01.06.2015 AVTOR: D. Z.
Takoj po končani dirki po Italiji si je Alberto Contador vzel čas tudi za novinarje in potrdil, da že razmišlja o dirki po Franciji.

»Zame se že zdaj začenja Tour de France. Zato si bom poskusil čim bolje spočiti. Jutri želim oditi v Španijo in tri ali štiri dni preživeti popolnoma izoliran. Potem bom začel trenirati za Tour de France, « je po zmagi na dirki po Italiji dejal Alberto Contador. Španec je na Giru slavil že tertjo zmago v skupnem seštevku, a so mu tisto iz leta 2011 kasneje odvzeli. Kljub temu je Contador ob prihodu v cilj pokazal tri prste. V znak zmage, pa čeprav jo je očitno dobil težje, kot se je sprva zdelo, da jo bo. To je bil tretji najhitrejši Giro v zgodovini in bil je poln presenečenj. Tudi nepredvidljivih zapletov.

»Italijanskim navijačem se zahvaljujem. Vsi so bili zelo prijazni in lahko sem zelo srečen. V teh treh tednih se je zgodilo ogromno stvari. Sem sem prišel z mislijo na zmago. Pripravil sem se zelo dobro, potem pa sem padel in si poškodoval ramo. Potem je bil tu mitski Mortirolo, pa tudi Finestre, kjer sem imel slabe noge. To je bil lep Giro in zame prav posebna izkušnja. Ne vem, koliko časa bo minilo, da si bom opomogel. Utrujen sem in vem, da bom potreboval nekaj časa. Rekel sem, da je to moj zadnji Giro, vendar nikoli ne veš. Kot radi rečemo, nikoli ne reci nikoli. «

A najprej na Tour de France. Če bo vse potekalo po načrtih, potem bo pred odhodom na Tour odpeljal še dirko Route du Sud, vendar je Contador priznal, da bo vse odvisno od počutja. »Zmagati na Touru bo težko. Tako zaradi moči, ki sem jo pustil na tem Giru, kot tudi zaradi konkurence. S psihološkega vidika se moraš pripraviti na to. Pripraviti glavo po takem dnevu, kot je današnji, pa je lahko zapleteno. Ampak, pripraviti se moraš na naslednjo dirko, « je še priznal Contador.

Značke: Dirka po Italiji, Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ