Ali lahko odpade tudi Giro?

Ali lahko odpade tudi Giro?
10.03.2020 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Prav neverjetno se sliši, a obenem je prav vse mogoče. Sicer se zdi, da je Giro še zelo oddaljen, pa je vendarle tudi zelo blizu.

Koronavirus. Posledice bodo za gospodarstvo, za šport in vse ostalo zelo hude. Kdaj se bo stanje izboljšalo? Nihče ne zna napovedati. Dejstvo pa je, da so se vodilni možje v Italiji odločili za karanteno. Posledično je jasno, da tudi kolesarskih dirk pri naših zahodnih sosedih ni in jih nekaj časa ne bo. Do kdaj? Nihče ne zna napovedati, a mnogi se že sprašujejo, če bomo letos sploh lahko spremljali dirko po Italiji, ki bi se morala začeti 9. maja na Madžarskem.

Na italijanski spletni strani Bici.TV so zapisali, da je tudi organizacija Gira vprašljiva. Po dnevih na Madžarskem bi moral Giro obiskati Sicilijo in potem bi se karavana preselila na sever. Giro se bo končal v Milanu. Zdaj se je oglasil direktor dirke Mauro Vegni: "Sploh nočem pomisliti na to, da bi morali Giro odpovedati. Z odpovedjo bi se situacija krepko zapletla. Ne samo za kolesarski svet, ampak tudi za šport na sploh in tuid za celotno Italijo." Seveda se je navezal tudi na že odpovedane, morebiti prestavljene marčevske dirke: "Trenutno razmišljamo, če bi jih lahko prestavili na kakšen drugi datum."

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ