Ali prodajajo Giro? Se želi vrniti Discovery Channel?

Ali prodajajo Giro? Se želi vrniti Discovery Channel?
14.12.2015 AVTOR: D. Z.
Vsekakor se v zadnjem času kar precej govori o morebitnih odkupih največjih tritedenskih dirk. Je Giro res naprodaj?

Nobena skrivnost ni več, da je podjetje RCS Mediagroup v rdečih številkah. Italijani so se znašli v hudih dolgovih, saj imajo 440 milijonov evrov izgube. RCS Media Group ima v lasti tudi agencijo RCS Sport, ki je zadolžena za organizacijo dirke po Italiji. Očitno pa so lastniki pripravljeni žrtvovati tudi tako pomembno dirko kot je Giro.

Seveda z namenom, da pokrijejo nastalo izgubo. Omenjali smo že nesramno bogatega Kitajca Wanga Jianlina, ki naj bi se zanimal za nakup ali Gira ali Toura. Zdaj naj bi v to igro uradno vstopila podjetja Discovery Communications, IMG in Infront Sports & Media, ki je zdaj v lasti prej omenjenega Jianlina.

Očitno se želi v kolesarstvo, potem ko je podpiral ameriško ekipo, v kateri je vozil Lance Armstrong, vrniti Discovery Channel. Tokrat kot organizator Gira. Tudi IMG se ukvarja s televizijskimi pravicami, z RCS Sport sodeluje že tri leta, obenem pa stoji za prispevki, poimenovanimi inCycle. Jianlin pa je že ustvaril podjetje Wanda Sports, s katerim kupuje določene športne dogodke.

Discovery in IMG bi z medijsko pokritostjo Giru vsekakor lahko prinesla še dodatno prepoznavnost. Dirka po Italiji bi tako lahko naredila še pomemben korak bližje veliki dirki po Franciji. Sodeč po pisanju italijanskih medijev bi do prodaje Gira lahko prišlo že v ponedeljek. Kaj pa bi prodaja pomenila za sam Giro, za zveste tifose ...

Značke: Dirka po Italiji, Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ