AMERIŠKI SEN (ali o bicklu ni bilo govora)

AMERIŠKI SEN (ali o bicklu ni bilo govora)
04.08.2006 AVTOR: BOSTJAN SVETE
»Marko Baloh bi reku, pejd čez Ameriko pa boš vido kaj je kolesarstvo.« To sem napisal jaz, čeprav nisem Marka nikol slišal kaj takega rečt...samo predstavljal sem si, da bi človek bil zmožen rečt kaj takega, če prekolesari celo Ameriko v desetih dneh....
»Fausto, saj midva sva se pred leti verjetno poznala, ampak danes PA POJMA NIMAŠ, kako jaz razmišljam, kar pove tudi tvoja zgornja izjava.

NIKOLI nisem izjavil, da RAAM na kakršenkoli način predstavlja kolesarstvo. Meni (in verjetno še komu) pa predstavlja izziv in nikoli mi ne bo žal, da sem se ga lotil iz izpeljal. Ali ti to razumeš ali ne MI DOL VISI. Za to, da Nemec pozna mene in ne Valjavca pa itak nisem jaz kriv. So mi BOLJ ali MANJ všeč tvoji zapisi, ampak danes mi je zelo žal, da se nisi bolj lotil najbolj BUTASTE izjave leta...«

Tako je moj stavek komentiral Marko Baloh. A ni v teh besedah Nekaj Prisotno?
Al se meni samo zdi?

Sem se jaz mogoče zameril z enim samim (trapastim) stavkom?
Ali sem se mu mogoče že od prej (na forumu) zameril do te meje, da ima občutek karkoli napišem, da ni vredno počene zračnice?

DOL MU VISI, kaj si jaz mislim? Pa, ok, res ni vredno razmišljati o tem kaj si jaz mislim ampak meni bi bilo vredno razmišljati kaj si nekdo misli, ki je imel non-stop prižgan internet na ferkvenci RAMMA 2006...samo zato ali bo šlo v tretje RADO?!

In je šlo...ok...ne bi smel citirati nekaj besed in nekoga, ki to ni nikoli rekel, da bi jaz slišal...zato še enkrat, pravzaprav prvič napišem:

VSE, KAR BERETE IZP0D TIPK FAUSTA JE PLOD NJEGOVE BOLANE DOMIŠLJIJE IN NIMAJO VEZE S STVARNIM SVETOM. TA KOLUMNA JE NAMENJENA ČISTEMU RAZVEDRILNEMU BRANJU IN NIČEMER DRUGEMU.(isto kot Drnovškova zadnja kjiga)

In to ni Odprto Pismo Marku Balohu.

Torej, naj nadaljujem...kako Marko razmišlja res nimam pojma ampak, če si drznem natipkati... pa točno vem kako razmišlja takrat, ko zajaha bicikel in takrat, ko na njem uživa in uživa in takrat ko ga zapečejo noge in takrat, ko je srce neukročeno in takrat, ko mu je prelepo na vožnji po neki lepi trasi....in takrat, ko moraš odstopiti zaradi vprašanja zdravja in takrat, ko te ponoči kliče RAAM ali kaka podobna dirka na kateri se voziš cele dnev in noči in veš, da se tega ne loti vsak in da tega ne zmore vsak...ne loti se zaradi tega, ker si ne upa ali nima motivacije ali vidi v tem norost...ne zmore vsak je pa itak jasno.
Včeraj sem prvič vtipkal www.markobaloh.com...

Lepa stran, lepa žena in lep(a) otrok(a)..pazi tip ma ženo? Žensko! Njene živce si predstavljam točno take kot so zajle za šlepanje tankerjev v in iz koprske luke. Pred poroko ji je verjetno prišepnil, da ima en hobi...ok. hobi, fusbal s frendi enkrat na teden za dve-tri ure...aha, aha...da ne napišem kaj...aha...15-20 tavžent km s kolesom na leto, ves dopust za teste in dirke, utrujenost je nekje na petem mestu, prosti čas za družino...ma ja, če res dežuje pet dni zapored je peti dan za družino .. .njegov ksiht pa itak poznam...sem ga večkrat vidu, ko sem gledal čez ramo nazaj po grupi...kot pa je napisal, DA SVA SE PRED LETI VERJETNO POZNALA...je mislil verjetno, ker je vedno gledal samo moj hrbet....:) pa brez zamere, moral sem...hec... zapomnu sem si jest vse tiste tvoje neuspele pobege, dobro vem, da si bil odličen za Lokomotivo (v kolesarstvu je to tisti, ki te je zmožen Vlečt za sabo tud sto km, če je treba s povprečno hitrostjo nad 44km/h)...in taki so v kolesarstvu veliko bolj cenjeni kot pa publika misli...le oni sami se ne znajo dovolj ceniti.

In zakaj sem se spravil lih na Marka in ne na Robiča?

No, spravu se nisem na nobenga...še...če pa moram izbirat med dvema kalibroma, ki sta se spravila počet nekaj Nerazumnega  Za Nekolesarski Svet...potem, sem NA Markovi strani....Povej mi al si za Roling Stonse al si za Beatlese...in povem ti kdo si? Isto ti je pr nas biciklistih...al si za Baloha al si za Robiča...pa ti povem kdo si...za oba ne moreš bit, niti teoretično, ker če si potem nisi biciklist, če si za Jureta Te Poznam...če si za Marka pa lohka spijeva pir za isto mizo, šankom (zarad hemeroidov težko sedim).
In to je to...

Kaj?

Pa to...jebem ti bidon...če pomislim, da Marko vse te podvige (njegove cilje) Dela Ob Delu...in Ne Dela Samo To, da se vozi s kolesom in je na koncu še drugi...tisti, ki pa samo To Dela ga prehiti za nekaj ur....je vse jasno...in tist k ve, kako so Bitli gor prišli in kako Rolingi mu bo jasno...tisti, ki pa ne ve...mu boh pomaga lahko, pa nau nč vedu.

Hec...

Da me ne bo spet kdo citiral v Komentarjih. To je namenjeno predvsem razvedrilnemu branju.
Naprej...

Torej...kupil sem Polet in v njem naslov MARKO BALOH IN NJEGOV AMERIŠKI SEN. Na internetu nisem nič bral, niti ticga dnevnika niti knjige gostov, nič...spremljal sem samo Raamovo stran, naš Bicikelkom in teletex.

4. strani Poleta je okupiral...4.to je največ, kar ti v Poletu dovolijo...brali ste, sigurno...do konca....piše ZMAGA JE NAŠA!

Naša?

Jebla te kurbla (kurbla je gonilka)...kako naša...a jih je več gonil čez Ameriko? Ok, nisem glup, da ne vem, da moraš met ekipo za tako početje...ampak Naša...a niso vsi zaradi njega šli v to dejanje?

Skromno...on pa sam na biciklu dan in noč...
Da mi ne diši to na komercialo in mogoče na sponzorski vonj??

Cccccccc...Marko, Marko...da nisi tako skroman radio bi u vojsci (prevod: Marko, Marko, če neb biu tko skromen bi zej bil zaposlen v Slo vojski in bi RAAM zmagou ene 7x)

Vse zastopim, vse me zanima a nič me ne briga...ampak to, da berem 4 strani v Poletu in v teh vrsticam zvem skoraj vse o RAAMU in Marku, ampak to, da med vsemi tistimi neštetimi stavki ni nikjer stavka o njegovem biciklu.

Sej, če ne bi bilo fotografij, človk sploh neb vedu a je šou čez amariko s sandolino al kajakom al skirojem al rolko al kr peš...jebemu..aja en mali odstavek piše o defektu zadnjega kolesa...aja s kolesom je šou....s kolesom...

Ampak a si ne zasluži to kolo več pozornosti...kolesar brez kolesa je kot moški brez brkov...kaj je? Ničla je! In niti besede...jest sem prepričan,da se na njegovem dnevniku na interenetni strani na veliko piše o biciklu, ki ga je popeljal čez vse te podvige, čez vse te užitke, čez vse te neužitke, čez vso to štorijo o kateri se bo še in še pisalo in katera bo celo kot knjiga zabeležila neko obdobje nekega človeka, ki s pomočjo kolesa in svoje volje storil to...samo to, kar je njegovo srce želelo in njegova pamet storila...pika.

O biciklu pa še zej nič ne vem.

In si ne morem, da ga tu ne bi oštel...za take Lastne Podvige, bicikl ni samo bicikel, ni samo orodje, ki ti služi za dosego cilja (če je, pljunem na vse te črke), ni pomagalo, ki te bo pripeljalo do cilja...ta bicikel, ki mu je pomagal pri vsem tem je del njega in njegove ljubezni, del tistega zaradi česa smo na Tej Strani, je to za kar smo se mi spoznali, je tisti razlog za kar smo si mi, ki tole beremo prepričani, da je....užitek in potreba, ki se jo da opisati le z besedami...hmm,khm...Faustovim besedami, seveda: Bicikel je Tisto, kar nas poganja naprej.

(Moja žena pa je misnala na neki čist drucga)..A Boh pomagej, da bi bil bicikel na prvem mestu...a boh pomagej, da bi bil ekvivalenten z ženskami in otroci in službo...boh pomagej...Bicikel je sfera, v katero je vstopil nekoč nekdo, pa magari za eno leto samo...in iz nje ne more več.

In to sem pogešal na vseh štirih straneh Poleta...me ne zanima, kdo je bil zraven in kdo je dajal podporo..ok, spet nisem neumen, vem, da si zaslužijo zahvalo...ne samo s pico al kej podobnega ampak tudi javno zahvalo...ampak, človek, ki je to napavil Ob Delu...bi moral...ali bi bilo fajn, da bi v prvi plan spravil tisto, kar hočem povedati...kaj je kolesarju kolo in kaj je hribolazcu gora...in zakaj me je bicikl naterou čez Ameriko in zakaj sem mu sledil...in tisti odstavek je kul, ki govori o hitrem začetku...in nepopisnem užitku na ravnini in klančkih.

Matr sem se razpisou?

No, sej to itak noben ne bere tko, da lohka pišem do nezavesti.

In to pogrešam pri takih kot je Marko. To da, piše, govori o tem, kar poganja in bo poganjal, dokler bo lahko poganjal. O tem, kar vsi mi (na Tej Strani) vemo, pa nimamo priložnosti povedati ali ne znamo povedati...Človeške zmogljivosti so nekaj, kar je samo nadaljevanje zgodbe. Vzrok, da se preizkušajo človeške zmogljivosti izvirajo iz ljubezni do Oradja s katerim bodo zastavljeno dosegli. Orodje je bicikel in brez tega Orodja ne bi bilo Markovega podviga in brez Marka in bicikla...ne,ne...ne predsavljam si Marka brez bicikla...pazi to: Sedi Marko na stolu al fotelju pet.šest dni in ni bolan in ni 100% okupiran s službo...pa pride še npr; sedmi dan..ok tud osmi...polpa rajtam explodira...pa se zapodi v garažo alpa klet po Njega in se vozi in vozi in vozi...in opravičuje Njemu pod sabo, da res ni mogel celih osem dni, da se kaj takega več ponovilo ne bo...nikoli!

p.s.
za rojstni dan mi je sodelavka kupla knjigo...tisto o Robiču in Kovšci...pa sem jo prebral seveda in jo mam zraven Ullrichove avtobiografije in Jalabertovih zgodb in seveda Armstrongovih jaukanj...ampak...hočem, se vprašat v čem je point: zmagat na tej dirki alpa pridet do cilja?
Fajn je pridet do cilja...še bol pa pridet prvi...zarad dnarja, seveda!
Ajaaaa....spet komerciala...

Še lohka težim:
Če sem prav posnel je Irma njegova žena! Se pravi žena Marka Baloha!?
Jeb** (nikol nisem tolk preklinjou) ti tubular...pa mi bi moral pisat o njej kot o ženski, ki zdrži več časa s takim človekom kot pa pod vodo!!
»Draga, a misnaš, dab jest lohka šou 2007 na zmago...sej veš, rabmo novo skrino pa ti nou pelc montal pa otrok rab torbo pa triso ravniu...sej, če sem, letos biu drug z deset tavžent km jih bom druh let sezu s sedem tavžent,a? Sedem tavžent pa ne vzame velik cajta,a?«
Nekak tko si predstavljam preden Marko ugasne lučko na nočn omarc..
Pa če Ona reče:Prou!
Jo »sezuje« po kolesarsk...tko, da druh dan v službi reče sodelavkam: Tastar ma tako formo, da ne morem sedet...in ne hodit.


Se opravičujem...moj namen ni nekoga hvalit in drugega grajat...moj namen je le tipkat o biciklu in ljudeh povezanih z njim.Fausto
Značke:
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ