Andrej Hauptman na italijanskem Giru v UAE Team Emirates

Andrej Hauptman na italijanskem Giru v UAE Team Emirates
15.05.2019 AVTOR: DZ

Poleg številnih kolesarjev so na dirki op italiji še številni Slovenci, kot del osebja pri nekaterih ekipah. Zdaj je to postal tudi Andrej Hauptman.

Andrej Hauptman je v prvem delu letošnje dirke po Italiji eden izmed štirih športnih direktorjev dirke po Italiji. Del karavane italijanske Gira je tako spet po 15 letih. "Tako je. Po 15 letih sem spet na Giru. Trenutno sem član moštva UAE Team Emirates," je potrdil Andrej Hauptman, ki je tudi selektor slovenske članske reprezentance in bo tako pobližje lahko spremljal nastope štirih kolesarjev.

Primoža Rogliča, Grego Boleta, Kristijana Korena in še posebej Jana Polanca: "Jan je dobil dve zelo težki gorski etapi. Tudi na Giro se podaja ambiciozen. Ekipa je zelo osredotočena na sprinterja Gavirijo. Vemo, da je eden izmed najboljših spritnerjev na svetu. Jan bo imel proste roke, tako da se bo lahko potegoval tudi za skupni seštevek. Je pa bil že dve leti nazaj na robu deseterice, vemo da je tega tudi sposoben."

Hauptman tako vse resneje vstopa v World Tour in morda bo lahko še bolj sodeloval z obema Slovencema pri ekipi – poleg Polanca je tu še Tadej Pogačar. Vseeno pa ostaja selektor: "Je nekoliko drugače, po drugi strani pa sem tukaj tudi v vlogi selektorja. Do zdaj naših kolesarjev največjih dirkah nisem imel priložnosti veliko spremljati. Zdaj se je ponudila ta priložnost in z veseljem sem tukaj."

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ