Andrej Hauptman: Še veliko zgodovinskih stvari

Andrej Hauptman: Še veliko zgodovinskih stvari
19.09.2019 AVTOR: DZ

Po koncu dirke po Španiji in še pred predstavitvijo slovenske reprezentance smo se pogovorili z Andrejem Hauptmanom: "Ko že mislimo, da se več ne da, ta generacija naredi še korak naprej."

"Ko že mislimo, da se več ne da, ta generacija naredi še korak naprej. Zdaj lahko spet rečemo, da je to zgodovinski mejnik. Ne bom pa več rekel, da ne vem, kaj se še da narediti. Ker vem, da bodo naredili še veliko zgodovinskih stvari."
Andrej Hauptman

Andrej Hauptman je na dirki po Španiji opravljal vlogo športnega direktorja pri moštvu UAE Team Emirates. Je pa tudi selektor slovenske članske reprezentance. Na startu zadnje etape dirke po Španiji je spreogovoril prav o izjemni generaciji slovenskih kolesarjev, saj je lahko od blizu spremljal podvide Primoža Rogliča in še posebej Tadeja Pogačarja, s katerim je preživel tri tedne. Lepe in tudi težke dneve.

"Že prvi dan po odličnem vmesnem času je prišlo do padca. Tri ali štiri dni smo se sestavljali, da je vse začelo potekati normalno. Potem v deveti etapi zmaga, pa še ena. Potem morda ne najboljši dan, a s sobotno fenomenalno vožnjo – vsi tekmeci so mu čestitali in mu izkazali spoštovanje – je prišel na stopničke. Mislim, da je to vsekakor nepozaben tritedenski spektakel," je dejal Hauptman.

Primož Roglič je osvojil najprestižnejo rdečo majico in še zeleno. Dobil je tudi etapo. Tadej Pogačar je bil tretji, najboljši med mladimi (bela majica). Dobil je tri gorske etape. Nevarjeten izkupiček! "Kar malce šok je to. Kar so bile sanje, so zdaj resničnost. Tadej je uprizoril zrele in taktično nezmotljive vožnje. Tu je prva zgodovinska zmaga Slovenca na tritedenski dirki. Mislim, da smo lahko vsi kolesarski delavci, ki delujemo v Sloveniji ponosni na slovensko kolesarstvo."

In vsekakor ni še konec. Očitno prihajajo najboljša leta za slovensko kolesarstvo, ki se v zadnjih letih že tako zelo strmo vzpenja. Kolesarji, kot so Roglič, Pogačar, Mohorič, Polanc, Mezgec ... blestijo! "Vsakič rečem. Zavedam se, česa so sposobni. Ko že mislimo, da se več ne da, ta generacija naredi še korak naprej. Zdaj lahko spet rečemo, da je to zgodovinski mejnik. Ne bom pa več rekel, da ne vem, kaj se še da narediti. Ker vem, da bodo naredili še veliko zgodovinskih stvari."

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ