ANKETA: Divja razprava o ciklokrosu

ANKETA: Divja razprava o ciklokrosu
08.11.2011 AVTOR:
Pod novico "Divji pokal" se začenja v Tunjicah pri Kamniku se je razvnela vroča razprava! Nadaljujemo jo z anketo.
Dejstvo, da je 1. Ciklokros srečanje v Sloveniji v seriji "Divjega pokala", je nekatere zelo razburilo.

Še najbolj uporabnika foruma FAUSTA, ki pravi, da:  "...gre se za to, da je ciklokros spoštljiva disciplina, ki še ni olimpijska pa vendar. Lahko je divji pokal, ker bodo vkup startali vsi, ki imajo dva kolesa pod ritjo, kar pa ne morem smatrati za ciklokros. To ni nič, kaj šele oživitev cikokrosa. Na tak način je ciklokros propadel pri nas. Kakšna bo pa proga? če bo zmagal tisti z mtb bodo vsi cikokroserji naslednjo tekmo na mtb in obratno...No, da ne pametujem preveč...si predstavljate, da je v časopisih izpod peres resnih novinarjev kot sta VD in MM na primer, članek z naslovom: Ciklokros se je vrnil z Divjim pokalom...alpa na TV...kdo pa bo to resno jemal lepo vas prosim?"

Kaj pa vi menite? Je takšno imenovanje res sramotno, neprimerno in nedostojanstveno do dotične kolesarske discipline. Imate boljše ime? Napišite ga v komentar!


Rezultate ankete bomo na spletni strani objavili v petek 11.11. Ne zamudite jih!

 

Značke:
Ključne besede:
Komentarji
perci123 08.11.2011 13:08
ni toliko problem v poimenovanju kot v tem, da so skupaj cikolokros in MTB kolesa.
jackson 08.11.2011 13:17
Lol, kaj vse ne dozivis :) Tip kolesa ni predpisan, ce se tekmovanje ne izvaja v okviru nacionalnih kolesarskih zvez oz. UCI. Podobno je pri sosednjih Avstrijcih!
nextexit 08.11.2011 13:19
sej lahko skupaj štartajo sam jih je pol treba rangirat po tem kaj gonjo pa bo vse lepo in prav :D
Den 08.11.2011 14:15
Če se že gremo ciklokros, potem naj bodo tudi kolesa taka. Boste pa dali za avto kakšnega tisočaka manj in si kupili ciklokros kolo, če se boste hoteli voziti in dirkati. Če ne pač ne.
Kar se pa tiče imena pa naj bo beseda ciklokros vsekakor prisotna. Tudi meni se zdi Divji pokal kar nekaj. To res ne bo nihče, razen zanesenjakov, resno jemal.
miha 08.11.2011 14:22
Fauso in ostali, nekaj vam ni najbolj jasno. Nekdo si je vzel čas se vsedel, zbral voljo in se lotil dela, da pomaga promovirati CX, vi pa ga še pred pričetkom tlačite. To da limate fotke koles na forum bo prineslo temu športu bistveno manj spoštovanja in priznavanja kot ta prireditev, ne glede na naslove v časopisih in TVju.
Kot jaz razumem je prireditev namenjena CX kolesarjem in taka je tudi trasa. Da pa bo vse skupaj nekako zgledalo morajo biti tudi tekmovalci. To se doseže s tem, da lahko štartajo tudi z mtb ali cestnimi kolesi. Če bo zadeva prijetna, bo sledilo, da bo vedno več cestarjev in mtb-jkarjev pozimi hotelo voziti CX in tako bo nastala prava in ne "divja" liga tudi v Sloveniji. Kdo bo pa tole zmagal in na kakšnem kolesu pa ni tako važno. To bo prva tekma po ..... letih, kjer bo prisotno CX kolo in tak trud je treba podpreti. Vprašanje koristnosti prireditve ni, ostaja pa vprajanje ali vaš ego dopušča, da priznavate tudi trud drugih in to spoštujete ali pa celo sodelujete.
FAUSTO 08.11.2011 14:42
Mi, jaz seveda tukaj zapuščam svoj ego in priznavam, da je ok, da se je nekaj premaknilo, kar je povezano s ciklokrosom! Ne dojamem, pa da se je treba že na začetku povratka delat norca iz te discipline oz. iz samega sebe. Calcit in drugi organizatorji, ki so se pridružili si ne bi smeli dovolit mešat ciklokrosa in mtb-ja...ker je to brezveze in je že nekoč pokazalo, da to ne gre skupaj. Če je pa premalo število cioklokrosistov ne pomeni, da je treba potem delat traparijo...saj smo ja pametni ljudje..če ni zanimanja pač tega ni na sporedu, kar je veliko bolje kot da se delajo traparije...in potem še pričakujejo organizatorji, da bomo to podprli. Ej, če nekaj ne gre, ne gre...ne more it pa na silo in na račun tako fajn kolesarske discipline. Najprej se zbere število ciklkrosistov in potem se odloči če število zadostuje...kaj bi bilo hudega, če bi organizirali "zmerno"(zmerno zato, da bi bila primerna tudi za ciklokros, ker je izven mtb sezone in je lahko...zmerna) progo za mtb dirkače in ko bi oni odvozili bi startala še kopica ciklokrosistov, seveda pod normalnim naslovom dirke. Je to prehud zalogaj za organizacijo? Mislim, da ne. Gre se samo za pridnost oz. za znanje. Torej? Če ne bo dosti fusbalerjev na tekmi pa dajmo še dva.tri hokejsta zraven in to z drsalkam....
Torej, gre za to, da se je naredilo nekaj na hitro in brez veze...namesto, da bi se naredilo lepo in pametno, ker si ciklokros in kolesarji to zaslužijo.
hilly_the_kid 08.11.2011 15:12
Predlagam Faustu, ki ima več kot očitno odlične veze pri raznih slovenskih trgovcih, naj se z njimi dogovori za možen najem ciklokros koles na tekmah, ki želijo promovirati to atraktivno zvrst kolesarstva. Sam imam samo cestno kolo in se tako v nobenem primeru ne morem udeležiti sobotne tekme. Razen, če lahko samo tečem. ;)
nemelk 08.11.2011 16:36
Včasih smo imeli Pokal Slovenije - cestne dirke, večinoma krožna proga ter Kriterij slovenskih mest..sem ter tja se je našel še kakšen vzpon npr. Baza20, Drežnica, Vzpon na Jošta... Moje mnenje, naj se za ciklokros najde podobno 'ime'..

Če se pridružim FAUSTOTU, so divje lige predvsem v fuzbalu,košarki in hokeju na vaški ravni, kjer ni prisotnih 'tapravih-poklicnih' ; športnikov (saj veste kaj mislim).. torej, če so LIGO ustanovili predvsem KK v Sloveniji in bodo tekmovali 'kao zaresni' kolesarji bi bil primeren naziv le ZIMSKA CIKLOKROS LIGA ... mar ne??

Če bosta Fausto in Aleško naredila še svoj krog za rekreativce na kranjskem pa je lahko DIVJA CIKLOKROS LIGA ...mar ne??

Upam, da bom dobil kakšen LAJK na tale moj reply :D
zec21 08.11.2011 17:46
Glede na vse kar se dogaja, bi bila po imenu in po trasi ena dirka lahko Bolnica Franja. Mislim, da bi trasa vključevala vse prvine ciklokrosa, ime pa tudi nebi mogel biti bolj primern...Če bo dopuščal čas pa pridem tole bolnco pogledat tudi v Tunjice.
simeon 08.11.2011 18:35
Pred letom ali dve jih mnogo sploh ni vedelo kaj je ciclokros. Danes se govori samo še o ciklokrosu. Mislim, da imajo tukaj pomembno vlogo prodajalci s Faustom na čelu, ki promovirajo to zanimivo disciplino. In, če je poleg še zanimivo poimenovanje lige jih bo morda še več vstopilo v ciclokros svet. Glede na to, da se vse skupaj divje hitro odvija, pa naj bo divji pokal. Samo pazite, da se na koncu še divje hitro podelijo pokali.
FAUSTO 08.11.2011 20:16
No, ta anketa je tud izvirna. Uredništvo (kateremu pripadam tudi sam) Bicikla bi moralo zahtevati takojšen odstop direktorja Divje dirke...takojšen!! Ne pa da da to zdraho na referendum...normalno je, da bodo Divjaki zmagali saj ne vedo kaj CK sploh je in kako naj drugače glasujejo? Fajn se jim zdi, da so kontra...

Ah, ne morem več...spustu bom...samo še neki povem, če bo dirka pod tem imenim, naslovom potem bom končno vedel, da se slovensko kolesarstvo res ni nič naučilo iz zmot starejših generacij. Jože Valenčič je imel prav: vedno so v kolesarstvu bili ljudje, ki niso ločili male od velike šajbe...a so hvala bogu vsi imeli kratek rok trajanja. Mi bomo potrpeli tudi ta poraz. Kdo mi? No, mi trije :D mrbit še kak več...ampak največ pet.
miha 08.11.2011 20:32
Ok, ime ni najbolj posrečeno, ampak to je drugotnega pomena. Vsi ki bodo to spremljali vedo za kaj se gre.
Bolj me skrbi tisti argument glede mtb... Se pravi ne sme štartat tudi noben s specialko. Moramo vedeti, da tekmovalni del cx prinas lahko, vsaj na začetku sloni le na cestarjih in mtb tekmovalcih, ki bodo pozimi želeli dirkati. Ravno ti bodo lahko dovili sponzorse bicikle ali pa ga bo kdo tudi kupil.
In tako bo čez par let 50 tekmovalcev na štarto cx tekme in to s cx kolesi.
Če Fauso upoštevamo tvojo trditev, da na ta način ne gre, potem prave lige nikoli ne bo, ker pričakovati, da bo scena naenkrat eksplodirala ni realno.
Jaz mislim, da je večini kolesarjev cx princip všečen in če jim damo možnosti ima lahko šport tudi peihodnost.
miha 08.11.2011 20:35
Za tipkarske napake se opravičujem. Na telefonu mi ne gre preveč dobro.
FAUSTO 08.11.2011 20:57
Miha....kolesarski klubi bodo kupili par koles za mladinske kategorije in oni bodo imeli svoj zimski pokal...člani so itak preleni za kaj takega, čeprav mislim, da je to prava disciplina za Slo. in bi na SP lahko kdaj bili nekje. Torej, moje zadovoljstvo bo, ko bodo spet DP vsaj za mladinske selekcije. Pet koles na klub pa ni tak strošek za noben klub. Kar se tiče rekreacije kar me še bolj zanima pa je enostavno, da v enem kolesu dobiš tri kolesa...specialko, potovalno kolo in treking...kaj češ boljšga...multipraktik pač.
V Tunjicah bo verjetno zanimivo, ker jih bo Mezgec razkopal s CK kolesom, ker je pomoje to prava disciplina zanj...bil je dobr cx in še zdaj je na cesti...potegnemo črto vmes je v bistvu rojen za ck:) Šalo na stran...verjetno bodo samo člani prišli z ck kolesi in mladinci z gorci...lih obratno kot si jaz želim...pa vseeno, ko bodo štartali ukup bo eno samo sranje. Včasih je tako že bilo in zgodilo se je sledeče...mi s ck smo bili od Marjana Jauka hitrejši po ravnem in v klanec...na spustih pa nam je jebal ma** in nam je nasviral juhuhu minut...in kaj se je zgodilo mi smo vsi reskirala na radar za njim v spust in se pobili...zakaj? Verjetno ni treba razlagati kako greš cx čez korenine in skale in kako s ck...pač proga ni bila za ck...in so potem rekli, da je to brezveze in ck je crknu in cx zaživel...
Zdaj se dela enako. Preživelo bo edino v primeru, da se vsi fantje zmenijo za maraton vožnjo in se odločijo priti skupaj v cilj s tem dokažejo, da je ideja za obuditev odlična, da pa ni posrečena prireditev, da pač ne sodijo na isto tekmo...če bodo dirkali med sabo se bodo pobili in v cilju vsi metali ck kolesa proč...ali obratno...ker to enostavno ni za vkup.
miha 08.11.2011 22:50
Mslim da na dirki CX (ali ck kot ti pišeš) svtovnega ranga ne bi mogel noben zmagat z XC mtb kolesom. Veliko preveč je ravnine in spusti so zelo lepi (običajno).
Ne poznam trase v Tuncah, če so se zgledovali po dirkah zunaj so naredili traso, kjer med prvih 10 ne bo nobenega z mtb kolesom. Se pravi bi bilo to kot si napisal ravno obratno in to bi bilo dobro. Tako bi vsi tisti z mtb kolesi, ki želijo dirkati pozimi kupili (dobili) CX kolo in svet bi postal lep....
Upajmo, da je trasa prava. Če je, sledi, da so vsi na specialkah in na XC mtb kolesih zelo dobrodošli. Tako, zdaj pa lahko kdo napiše kritiko trase, če jo je že prevozil...
grega88 09.11.2011 19:28
Kva mate tok problemov s poimenovanjam?veseli bodte da so si čas uzel eni pa pobrigal za to disciplino da bojo usaj probal s temu :)
poj pa če hočte pridte drgač vs pa pomoje noben ne bo posebej pogrešou.. :D
FAUSTO 09.11.2011 21:05
grega88 maš prav...če pa bi se ti ljubilo brati od začetka debate pa bi spoznal, da nimaš prav.

Torej...

Če nekaj delaš, delaj tako, da je...vsaj normalno, če že ne dobro, povprečno, odlično...vsako delo pusti za sabo neko zgodovino...in kaj se bomo pogovarjali v prihodnje glede Ciklokros Povratka?

Torej, ne seri, če nisi vsega prebral...
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ