Armstrong: "Menil sem, da lahko dobim še en Tour!" (fotogalerija)

Armstrong: "Menil sem, da lahko dobim še en Tour!" (fotogalerija)
16.01.2011 AVTOR:
Lance Armstrong je ob prihodu v Avstralijo na dirko Tour Down Under sklical novinarsko konferenco, na kateri je med drugim priznal, da je upal, da bo ob vrnitvi v karavano lahko dobil še osmi Tour de France.
»Menil sem, da bom dobil še en Tour. Resnično. Potekalo je drugače, kot sem pričakoval. To je realnost. Ne bom iskal izgovorov. Naredil sem vse, kar sem lahko. Vseeno ničesar ne obžalujem, ničesar,« je na novinarski konferenci povedal zdaj 39-letni sedemkratni zmagovalec dirke po Franciji, ki je leta 2009, ob svoji vrnitvi, prav na Touru zasedel tretjem mesto.

Američan sicer ni hotel odgovarjati na vprašanja glede Landisovih obtoževanj glede jemanja nedovoljenih poživil. Vendar Američan se tej temi tudi ni mogel izogniti. V preteklosti so ga namreč večkrat obtoževali jemanja nedovoljenih poživil, vendar mu tega nihče nikoli ni dokaza.

»Nikoli nisem slabo spal. To na moje življenje prav nič ne vpliva. S tem se morajo soočati ostali ljudje,« je še dejal Teksačan in dodal: »To se vleče nekaj časa, potem pa se novica postara. Vendar gre za izjemen šport. Šport, za katerega bi rad videl, da bi bil bolj poenoten in da bi se še razvijal.«

Armstrong je še dodal, da bi moralo kolesarstvo imeti večje število zvezdnikov, in ne, da se vedno govori le o peščici, ki tako močno izstopa in je deležna vse pozornosti. S tem pa tudi tiste nezaželene pozornosti. Obenem je še poudaril, da se prav kolesarstvo najbolj bori proti zlorabi nedovoljenih poživil in da bi ob tako velikem številu dopinških kontrol tudi pri ostalih športih prišlo do vsaj takega, če ne še večjega števila pozitivnih vzorcev.

»Tour de France sem dobil sedemkrat in mislim, da sem ga dobil zato, ker smo spremenili način dela v kolesarstvu. Resnica je v tem, da smo v športu ubrali drugačen pristop. Revolucijo smo naredili v načinu treninga, v načinu, kako se gradi vzdušje v ekipi, že prej smo si ogledali trase dirk, spremenili smo tudi to, da se je šport začel drugače prodajati, prodajale so se zgodbe,« je še dejal Armstrong in zaključil:

»Šport zapuščam zavedajoč se, da sem dal vse od sebe. Ne potrebujem nobenega, da bi mi dal priznanje ali naredil kip. Bilo mi je zelo lepo na vseh nivojih. To je bila odlična vožnja.«

(dč)
foto: sirotti
Značke:
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ