Astana že preučuje traso Gira 2016

Astana že preučuje traso Gira 2016
15.11.2015 AVTOR: D. Z.
Pri Astani bodo tudi v naslednji sezoni poskušali dobiti dirko po Italiji in Giuseppe Martinelli si je ogledal kraljevsko etapo.

Naslednja dirka po Italiji bo vsekakor zanimiva in, tako kot smo že vajeni, zahtevna. Kolesarji bodo prišli tudi v bližino Slovenije. Ob številnih težkih etapah, pa se kot najtežjo omenja predvsem predzadnjo preizkušnjo. Govorimo o 20. etapi, ki se bo na sporedu 28. maja. Dolga bo vsega 134 kilometrov, večji del pa bo potekal po francoskih cestah. Le v zaključku – 11 kilometrov pred ciljem – bodo kolesarji prečkali italijansko mejo.

Dirka se bo začela v Guillestru in kolesarji se bodo morali že takoj vzpenjati. Najprej na 2108 metrov visoki Col de Vars. Vrh bo po vsega 19 prevoženih kilometrih. Sledil bo spust in na 40 kilometru že nov vzpon. Kolesarji bodo morali prečkati kar 2715 metrov visoki Col de la Bonnette. Vzpon je dolg kar 23 kilometrov. Po dolgem spustu se bodo kolesarji povzpeli še na Colle della Lombarda. Vrh, ki bo po prevoženih 123 kilometrih, leži na 2350 metrih nadmorske višine.

Tu bo karavana tudi prečkala francosko-italijansko mejo in se tako vrnila v Italijo. Sledil bo krajši spust in še zaključni, vsega dobra dva kilometra dolg vzpon do cilja v kraju Sant'Anna di Vinadio, ki leži na 2015 metrih nadmorske višine. To bo ena izmed štirih zares zahtevnih etap na Giru. Zato ni čudno, da si je traso »v živo « že ogledal tudi menedžer Astane Giuseppe Martinelli.

»Zaključek sicer ni preveč zahteven, vendar pa moramo upoštevati dejstvo, da bo etapa na sporedu ob koncu Gira, tako da bi lahko prišlo do razlik. Zaključni vzpon ni preveč težak, težave bodo povzročali trije prejšnji klanci v skupni dolžini 65 kilometrov, « je za časopis Gazzetta dello Sport dejal Giuseppe Martinelli. Sicer pa je že jasno, da bodo pri kazahstanskem moštvu na naslednjem Giru vse stavili na Vincenza Nibalija.

Italijan se, potem ko se je dve leti posvečal dirki po Franciji, vrača na domačo preizkušnjo, ki jo je prav v dresu Astane že dobil. Astana je že letos pokazala izjemno moč na Giru, vendar ne Fabio Aru ne Mikel Landa nista uspela premagati Alberta Contadorja. Kakšna pa naj bi bila konkurenca? Nastop je že napovedal Mikel Landa, prvič bo na Giru nastopil zdaj 36-letni Alejandro Valverde …

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ