Avto zbil Jana Tratnika: S poškodovanim kolenom ostaja brez Gira

Avto zbil Jana Tratnika: S poškodovanim kolenom ostaja brez Gira
05.05.2023 AVTOR: DZ, foto: Jumbo Visma

Nesreča pri Jumbo Vismi pred dirko po Italiji ne počiva. Zdaj je brez nastopa ostal še Jan Tratnik! Zamenjal ga bo mladi Thomas Gloag.

Dan pred začetkom dirke po Italiji so se stvari pri Jumbo Vismi še dodatno zapletle. Potem, ko so morali najprej zaradi poškodbe že pred časom zamenjati Wilca Keldermana, v zadnjih dneh pa zaradi Covid-19 še Josa Van Emdna, Roberta Gesinka in Tobiasa Fossa so bili zdaj primorani v novo, že peto menjavo.

Jan Tratnik je padel na treningu dan pred uvodnim kronometrom. "Jan je bil na dodatnem treningu s kolesom za vožnjo na čas in je padel. Na sicer široki cesti je bila voznica, ki je prečkala cesto in ga spregledala. Sicer je uspel zaviti stran, a se avtomobilu ni uspel izogniti. Poškodoval si je koleno, tako da ne more začeti Gira," je pojasnil športni direktor Marc Reef.

Tratnik je želel na polno odpeljati uvodni kronometer, potem pa se povsem posvetiti vlogi pomočnika. Da je odlično pripravljen je pokazal že na klasiki Liege-Bastogne-Liege, a zdaj se je vse spremenilo. Čeprav je do nesreče prišlo tako pozno, so komisarji Jumbo Vismi odobrili dodatno menjavo, tako da se bo ekipi v zadnjem trenutku pridružil 21-letni Thomas Gloag, ki je bil s preostalimi kolegi tudi na višinskih pripravah na Teideju.

"To je po primerih s Covidom-19 še en udarec za ekipo. Zdaj bo prosto mesto zapolnil Tom Gloag, ki je bil prisoten na celotnih višinskih pripravah. Na enajstem mestu pa je končal dirko po Romandiji. Je zelo močan. Za Jana pa je to neverjeten udarec. Od zime naprej je bila ta dirka zanj glavni cilj. Da se mu je nastop izmaknil v zadnjem trenutku je res škoda," je še dejal Reef: "Gloag je pripravljen. Takoj po padcu je vedel, da ga lahko pokličemo. Let je rezerviran, kolesa pa morajo z Nizozemske še priti."

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ