Baloh po zmago za Robiča

Baloh po zmago za Robiča
07.06.2011 AVTOR:
Slovenski ultra-maratonski kolesar Marko Baloh je na novinarski konferenci predstavil obsežen projekt Dirka preko Amerike RAAM 2011.
Na predstavitvi je bila tudi Balohova ekipa, ki ga bo spremljala na ekstremni dirki RAAM, za katero Baloh priznava, da je to vrhunec letošnje tekmovalne sezone. Na tej dirki bo nastopil že šestič, tokrat pa bo tja odšel 15. junija.

“Kot vedno se preko luže odpravljamo z željo po zmagi. Dirka je tako težka in dolga, da je nemogoče nekaj napovedati,” je dejal Baloh in poudaril: “Odpeljati želim svojo dirko z glavnim ciljem prečkati ZDA v manj kot 9 dnevih. Če bo to uspelo, tudi rezultat ne more izostati.

Dirkam v spomin na prezgodaj preminulega prijatelja Jureta Robiča, ki je na RAAM-u pustil neizbrisljiv pečat. Prepričan sem, da mi bo misel nanj pomagala v najtežjih trenutkih dirke.” RAAM se bo začel v Oceansidu v Kaliforniji, končal pa v Annapolisu.

Proga bo dolga 4880 kilometrov, kolesarji bodo prečkali kar 14 ameriških zveznih držav, premagati pa bodo morali kar 35 tisoč metrov nadmorske višine. Najvišja točkrat dirke bo na 3.300 metrih nadmorske višine.

Baloh je letos že dokazal, da je dobro pripravljen, saj je dobil dirko okoli Slovenije, ki je bila dolga 1138 kilometrov. Bil je najboljši tudi na dirki Texas Hill Country. Gre za dirko, ki služi kot kvalifikacije za RAAM. Tam je 600 kilometrov dolgo preizkušnjo prevozil v 19 urah in 26 minutah in je postavil tudi nov rekord proge.
Značke:
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ