Besede junakov v dežju: Roglič proti Bernalu

Besede junakov v dežju: Roglič proti Bernalu
02.09.2021 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

"Super dan zame in za celotno ekipo. Težko je načrtovati take stvari. Če se dobro počutiš, če imaš prave noge in če si tam, ko se stvari dogajajo, je res super in sem zelo, zelo vesel, da mi je uspelo to danes prikazati," je po 17. etapi dirke po Španiji za RTV Slovenija dejal Primož Roglič.

Epska predstava je v gorski etapi uspela tako Primožu Rogliču kot Eganu Bernalu. Kolumbijec je napadal, na koncu pa mu je zmanjkalo moči, a je pokazal, da stopnjuje formo, predvsem pa da ga ni strah napasti daleč pred ciljem. "Imel sem prave noge in moral sem poskusiti. Etapa je bila dobra za kaj takega. Šel sem, užival sem. Naredil sem, kar sem lahko," je po cilju priznal izčrpani Egan Bernal.

"Prevzel sem pobudo, a Primož je bil tisti, ki je opravil izjemno delo. Vesel sem lahko, da sem bil del te njegove zmagotive vožnje, saj je on pokazal pravi pogum. Občudujem ga, saj sam nisem imel kaj izgubiti, on pa bi lahko veliko izgubil. Vseeno je sodeloval z mano. Želel je videti, kaj se lahko zgodi," je še dodal Bernal. Roglič se mu je odpeljal dobrih sedem kilometrov do cilja. Preprosto. Bil je močnejši.

"Predvsem sem želel priti čimhitreje na vrh tega klanca. Izgleda sem imel še nekaj moči in mi je na koncu to tudi uspelo," je po cilju priznal Roglič, ki je do zdaj odpeljal odlično dirko po Španiji. Kljub dvema padcema je dosegel že tri etapne zmage, predvsem pa prepričljivo vodi v skupnem seštevku. Ima pa kar 2:22 prednosti pred Enricom Masom.

"Egan mi na koncu ni uspel slediti, tako da sem nadaljeval sam. Menim, da je to bila moja najboljša predstava na dirki po Španiji. Vreme sicer ni bilo najlepše, vnedar pa je za mano lep dan. Prednost v skupnem seštevku ni nikoli dovolj velika, vendar pa je tako dobro. Zaslužili smo si to," je še povedal Primož Roglič, potem ko je oblekel tudi rdečo majico na podelitvi za najboljše.

"Ni še konec. Jutri je nova etapa in potem vsak dan do nedelje nova. Jutri je kraljevska etapa in videli bomo, kaj nam bo prinesla, kaj se bo zgodilo. Ampak, glede na vse skupaj, kako celotna ekipa deluje, moramo biti samozavestni in dati vse od sebe. Potem pa bomo videli, kaj to pomeni," je še povedal Roglič, ki je z ekipo slavil kar dvojno zmago. Drugi je bil namreč Sepp Kuss. Jutri je pred Jumbo Vismo vsekakor težko delo. Braniti rdečo majico v kraljevski etapi.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ