Bliža se državno prvenstvo v Šenčurju

Bliža se državno prvenstvo v Šenčurju
28.11.2017 AVTOR: D. Z.
Še dve dirki sta do konca slovenskega pokala v ciklokrosu. Najprej pa v soboto državno prvenstvo v Šenčurju.

Samo še dve dirki sta do konca sicer kratke sezone slovenskega pokala. Sezona se bo končala v Orehovljah pri Mirnu.

A najprej še vrhunec te sezone – državno prvenstvo. Tega bodo v soboto izpeljali v Šenčurju. Organizirala ga bosta Cycling United in KD Šenčur. Videli bomo tri starte. Ob 12. uri se bodo na 20 minut dolgo pot podali dečki in deklice. 25 minut kasneje se bodo s 30 minut dolgo potjo soočili mladinci in ženske.

Ob 13.45 pa še člani in kategorija masters. V vseh kategorijah bodo morali za konec prevoziti še dodatni krog. Sicer pa v slovenskem pokalu med člani zdaj vodi Matej Kravos, ki je dobil dve dirki in bil na zadnji v Vipavi drugi. Na drugo mesto je padel Primož Obal, ki je zbral 26 točk in za kravosom zaostaja za dve. Tretji je s 17 točkami Kristijan Koren, ki je izpustil prvo dirko v Podskrajniku. V kategoriji Masters po dveh zmagah in drugem mestu s 34 točkami vodi Matej Dakskobler.

V soboto bo še toliko bolj zanimivo, saj se bodo kolesarji udarili tudi za majice državnih prvakov. Proga v Športnem parku v Šenčurju je v celoti ravninska. Gre pa za kombinacijo asfalta, peska, mivke, travnika, njive in gozdne poti. Med člani je lani naslov državnega prvaka osvojil Vladimir Kerkez, tudi zmagovalec slovenskega pokala. Letos bi lahko Luka Mezgec spisal prav posebno zgodbo. Je namreč aktualni državni prvak na cestni dirki in v olimpijskem krosu. Če bo zmagal v soboto - v Vipavi mu je to uspelo - bo tako državni prvak v treh disciplinah.

Značke: Ciklokros, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ