Bo Tom Dumoulin razveselil Italijane?

Bo Tom Dumoulin razveselil Italijane?
21.12.2017 AVTOR: D. Z.
Ugibanja se nadaljujejo. Bo Tom Dumoulin nastopil na dirki po Italiji ali na dirki po Franciji? Nizozemci so prepričani, da bo branil zmago na Giru.

Tom Dumoulin je bil razglašen za športnika leta na Nizozemskem. Zasluženo. Dobil je dirko po Italiji in postal svetovni prvak v vožnji na čas.

Na predstavitvi trase naslednje dirke po Italiji pa je bil še vedno skrivnosten o tem, na kateri tritedenski dirki bo nastopil v prihajajoči sezoni. “Šel bom tja, kjer bom imel največ možnosti za zmago, ” je Dumoulin dejal na predstavitvi Gira. Seveda je takrat udeležbo tako na Giru kot na Touru najavil Christopher Froome.

A zdaj je vprašanje, če bo Froome sploh lahko nastopil na kateri izmed dirk, saj vsi čakajo na razplet njegovega primera. Dumoulin je dejal, da bo načrte razkril januarja, na predstavitvi ekipe Sunweb. Novinar časopisa De Telegraaf Raymond Kerckhoffs je zapisal, da je iz zanesljivih virov dobil potrditev: Dumoulin bo nastopil na dirki po Italiji in bo tako branil lansko zmago. “Vsaka dirka v Italiji je mamljiva. Rad imam to državo, tako da je Giru zares težko reči ne, " je še dodal Dumoulin.

Sicer pa bo še kako zanimivo videti, kdo vse se bo odločil za nastop na Giru. To so že napovedali Esteban Chaves, Simon Yates, Miguel Angel Lopez ... Spomnimo. Letos je Dumoulin premagal Naira Quintano in Vincenza Nibalija. So pa mnogi že napovedali, da bodo veliko stavili na Tour. To so med drugimi tudi Nibali, Quintana, Lopez, Valverde, Bardet, Uran, Mollema ...

Značke: Dirka po Italiji, Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ