Bo zaradi slavja moral predčasno zapustiti Giro?

Bo zaradi slavja moral predčasno zapustiti Giro?
17.05.2022 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Zgodovinski dan za Eritrejo. Poročali smo že, da je Biniam Girmay dobil 10. etapo na dirki po Italiji. A zdaj je njegovo nadaljevanje pod vprašajem.

Biniam Girmay. Glede ne njegove predstave od samega začetka dirke po Italiji je bilo samo vprašanje časa, kdaj bo Eritrejec dobil etapo. Je tudi drugi v boju za majico najboljšega po točkah.

A zdaj je vprašanje, če bo z dirko sploh lahko nadaljeval. Ob prihodu na podelitev je moral, tako kot to naredi vsak zmagovalec etape, odpreti penino. Ob odpiranju pa je steklenico postavil na tla. Takrat se je ta odprla in zamašek je z vso silo zletel v Girmayjevo levo oko. Ta je proslavil zmago, a so ga potem takoj odpeljali v bolnišnico.

"Po podelitvi Girmay ni več videl. Takoj smo odšli v bolnišnico v Jesiju, kjer so lepo poskrbeli zanj. Prišlo je do krvavitve v sprednjem delu očesa. Taka krvavitev očesa sicer ne ogroža, je pa pomembno, da se to pozorno opazuje," je dejal zdravnik ekipe Intermarche Wanty Gobert Materiaux Piet Daneels.

Zaenkrat še ni znano, če bo jutri lahko nadaljeval z dirko. Ekipa Intermarche bo v sodelovanju z zdravniki jutri zjutraj sprejela odločitev o morebitnem odstopu ali nadaljevanju. "Trenutno se mi zdi, da ni prišlo do poškodbe, ki bi pustila trajne posledice. Ampak, moramo počakati. Jutri bomo vse skupaj spet ocenili. Moramo pa biti zelo previdni," je še dejal Daneels.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ