Bouwman v Basilicati do prve zmage na tritedenskih dirkah

Bouwman v Basilicati do prve zmage na tritedenskih dirkah
14.05.2022 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Dirka po Italiji je po Etni pred kolesarji v 67 etapi še enkrat postavila težak test z vzponi v Basilicati, etapa pa je bila kot naročena za ubežnike. Dobil jo je Koen Bouwman, Juanpe Lopez pa je zadržal vodstvo.

V Basilicati, na 196 kilometrih od Diamanteja do Potenze je potekala 7. etapa dirke po Italiji. S svojim razgibanim profilom je bila kot nalašč za ubežnike in razplet je bil pričakovan, odlepila se je močna skupina kolesarjev, ki so dobri na vzponih in glavnina ni imela nobenega interesa, da bi jih ujela.

Najtežji je bil predzadnji vzpon na Viggiano, v šestih kilometrih je bil naklon povprečno skoraj 10-odstoten, tam je stik z ubežniki izgubil Wout Poels, spredaj pa so na koncu ostali Davide Formolo, Bauke Mollema, Koen Bouwman in Tom Dumoulin. Še pred zadnjimi kilometri je omagal Davide Villela, z napadi so se vmes otresli tudi Dumoulina, a je Nizozemec pred zadnjimi tremi kilometri ujel stik.

Delal je za ekipnega kolega Bouwmana in se takoj postavil na čelo ubežne četverice ter jo pripeljal do šprinta. A to ni bil klasični šprint, v zadnjih 500 metrih je bila cesta precej strma in tam je bil najbolj svež Bouwman, ki je unovčil dobro ekipno delo za prvo etapno zmago na tritedenskih dirkah.

V glavnini se ni dogajalo nič pretresljivega, Juan Pedro Lopez je še en dan več uspel ostati v glavnini in zadržati majico, čeprav ga je v zadnjem kilometru poizkušal napasti Lennard Kamna.

Danes kolesarje čakajo krogi v Neaplju, kjer bomo skoraj zagotovo videli šprint, v nedeljo pa je pred karavano na Giru ena najtežjih etap, ki se bo končala na Blockhausu.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ