Božič: V planu olimpijske igre!

Božič: V planu olimpijske igre!
25.10.2011 AVTOR:
Sedmi z letošnjega svetovnega prvenstva Borut Božič se že pripravlja na prihajajočo sezono, kjer ga čakajo številni novi izzivi, kot so nova ekipa, novi sotekmovalci in nenazadnje tudi olimpijske igre.
V reprezentanco za nastop na olimpijskih igrah se bo moral seveda najprej uvrstiti. Prav zato si želi vidnejše rezultate dosegati že od začetka sezone. Po vsej verjetnosti bo nastopil že na prvi dirki Svetovnega koledarja, torej na dirki v Avstraliji, ki bo na sporedu januarja.

Do takrat bo, pravi Božič, prevozil že okrog šest tisoč kilometrov. Prav zato konec novembra odpotuje na priprave v Španijo. Najboljši si želi biti na spomladanskih klasikah, medtem ko bo v nadaljevanju vse posvečeno nastopu na olimpijskih igrah. Progo je že videl, na njej je na predolimpijski dirki prevozil dva kroga.

Takrat se je zmage veselil Mark Cavendish, Božič pa je bil šesti: »Olimpijske igre so vsekakor v planu, ker mislim, da nama z Grego Boletom proga zelo leži, čeprav je trasa nekoliko težja, kot je bilo letošnje svetovno prvenstvo. Če bom nastopil na Touru, potem bom poskusil združiti ti dve dirki,« je dejal Božič, ki se zaveda, da bo cestna dirka na olimpijskih igrah zgolj šest dni po končanem Touru.

Francoska tritedenska preizkušnja se namreč konča 22. julija, medtem ko bo cestna dirka na olimpijskih igrah na sporedu že 28. julija. To pomeni, da tisti, ki bo dirko po Franciji končal preveč utrujen, ne bo imel dovolj časa za regeneracijo. Sicer pa si bosta več o zimskih pripravah nekaterih slovenskih profesionalnih kolesarjev prebrali tudi v naši naslednji, dvojni številki revije Bicikel.com.
Značke:
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ