Bradley Wiggins danes trenira ob slovenski meji

Bradley Wiggins danes trenira ob slovenski meji
21.04.2013 AVTOR: D. Z.
Spletni portal tuttobiciweb.it piše, da naj bi si Bradley Wiggins danes ogledal dve etapi, oziroma najtežje vzpone etap, ki bodo na dirki po Italiji speljane v naši bližini, v Furlanji.

Takoj po končani dirki po Trentinu že na ogledu trase gorskega kronometra
V soboto, samo dan po velikem razočaranju, ko je Bradley Wiggins zaradi okvare menjalnika izgubil možnosti za zmago na dirki po Trentinu, je Britanec že zelo aktiven. Z ogledi posameznih etap, ki bodo na letošnji dirki po Italiji. V soboto si je tako kljub slabemu vremenu, šestim stopinjam celzija in vetru, ogledal eno iz morebiti ključnih etap.

Govorimo o trasi gorskega kronometra, ki bo na sporedu v 18. etapi. Ta bo potekal od Morija do 1205 metrov visoke Polse. »Všeč mi je, saj lahko razviješ visoko hitrost, « naj bi po koncu ogleda komentiral Wiggins. Na spletnem portalu tuttobiciweb.it pa so v nadaljevanju zapisali, da si bo Wiggins danes, torej v nedeljo, 21. aprila, ogledal nekatere ključne odseke 10. In 11. etape dirke po Italiji.

Wiggins na cesti prot Nevejskemu sedlu
Posebej so omenili predvsem zaključek desete etape. Ta se bo začela v Cordenonsu, končala pa še nad Nevejskim sedlom. Z vzponom prve kategorije na 1502 metra visoki Altopiano del Montasio. Še prej bodo morali kolesarji prevoziti prelaz Cason di Lanza, ki s 1555 metrih nadmorske višine ravno tako spada med vzpone prve kategorije. Wiggins naj bi si še posebej podrobno ogledal prav cesto na Altopiano del Montasio.

Lanski zmagovalec dirke po Franciji očitno ničesar ne prepušča naključju in očitno meni, da bi lahko bila prav ta etapa ena izmed ključnih na letošnji dirki po Italiji, na kateri bodo po vsej verjetnosti nastopali številni zvezdniki. Prihod so že napovedali Vincenzo Nibali, Wiggins, Ryder Hesjedal, Ivan Basso, Samuel Sanchez, Cadel Evans, Franco Pellizotti …

Ne pozabite, tudi 11. etapa zelo blizu Slovenije
Sicer pa bo v naši bližini potekala tudi 11. etapa. Ta se bo začela v Trbižu, končala pa s kratkim, a zahtevnim vzponom na Vajont Erto e Casso. Kolesarji bodo morali v 182 kilometrov dolgi preizkušnji prevoziti tudi vzpon druge kategorije Sella Ciampigotto. Zaključni vzpon bo dolg sedem kilometrov, končal pa se bo na 807 metrih nadmorske višine. Vsekakor vredno ogleda. Sicer pa lahko več podatkov predvsem o teh dveh etapah najdete tudi v naši novi številki revije Bicikel.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ