Bradley Wiggins že pred padcem zaostajal za najboljšimi

Bradley Wiggins že pred padcem zaostajal za najboljšimi
08.05.2013 AVTOR: D. Z.
V četrti etapi dirke po Italiji, ki jo je dobil Enrico Battaglin, je Bradley Wiggins v primerjavi z najboljšimi izgubil 17 sekund.

Dirka po Italiji, skupni vrstni red
1. Luca Paolini (Ita) Katjuša 15:18:51
2. Rigoberto Uran Uran (Kol) Sky Procycling 0:17
3. Benat Intxausti Elorriaga (Špa) Movistar Team 0:26
4. Vincenzo Nibali (Ita) Astana Pro Team 0:31
5. Ryder Hesjedal (Kan) Garmin-Sharp 0:34
6. Bradley Wiggins (VB) Sky Procycling
7. Giampaolo Caruso (Ita) Katjuša 0:36
8. Sergio Luis Henao Montoya (Kol) Sky Procycling 0:37
9. Mauro Santambrogio (Ita) Vini Fantini-Selle Italia 0:39
10. Cadel Evans (Avs) BMC Racing Team 0:42
94. Grega Bole (Slo) Vacansoleil-DCM 19:20
133. Robert Vrečer (Slo) Euskaltel-Euskadi 26:41
167. Luka Mezgec (Slo) Argos-Shimano 32:24

Bradley Wiggins je v zaključku tudi zaradi slabega vremena kar zahtevne, z 246 kilometri pa zelo dolge etape, izgubil 17 sekund. Manj kot dva kilometra pred ciljem je namreč zaostal, saj je pred njim prišlo do padca, sam pa se je tudi moral ustaviti. Sodniki so se dolgo odločali, na koncu pa so tistim, ki so padli (skupil jo je predvsem Cristiano Salerno) – zaradi pravila treh kilometrov – prisodili čas zmagovalca, Bradleyju Wigginsu pa so prisodili 17 sekund zaostanka.

Britanec je zdaj šesti v skupnem seštevku, za vodilnim Luco Paolinijem pa zaostaja za 34 sekund. A Wiggins naj bi za glavnino, v kateri so kolesarili najboljši, zaostal že pred tako nesrečnim padcem. Zmagovalec lanske dirke po Franciji je takoj po etapi odšel v Skyev avtobus, tako da je medijem na vprašanja odgovarjal kar menedžer moštva Dave Brailsford. »Ko pride do padca v zadnjih treh kilometrih, potem vse skupaj pregledajo še enkrat in se odločijo, « je, še preden je vedel za sodniško odločitev, dejal Brailsford. »Ko je prišlo do padca, je Wiggins že zaostajal za skupino, ki je bila zelo razpotegnjena. Do padca je prišlo manj kot tri kilometre pred ciljem. Pogledali smo, kdo je bil zaradi tega oškodovan in tisti, ki je bil, je dobil čas tiste skupine, v kateri se je vozil, « je pojasnil predsednik Ucijevih komisarjev, ki so prisotni na dirki po Italiji Herve Broecke. Dejstvo je, da ima zdaj Wiggins na šestem mestu isti čas kot lanski zmagovalec Gira Ryder Hesjedal, oba pa za tri sekunde zaostajata za Vincenzom Nibalijem, ki je v tej etapi imel tudi nekaj težav s kolesom, a je s pomočjo Valeria Agnolija hitro ujel glavnino. »To je nekaj, kar bi si želel, da se ne bi zgodilo, a zaradi tega se prav nič ne bo spremenilo. Zdaj je izenačen s preostalimi. Vendar menim, da bo do večjih razlik prišlo v kronometru in v gorskih etapah. Tam bo ta dirka dobljena oziroma izgubljena, in ne z izgubljenimi sekundami v posameznih etapah, « je še dejal Brailsford. »Bradley je fizično in psihološko odlično pripravljen. Naš načrt je jasen. Do kronometra si želimo, da bi bile razlike med najboljšimi čim manjše. Po kronometru pa bomo videli, kje smo, « je še pojasnil Brailsford.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ