Bradley Wiggins: Sta prehlad in vnetje pljuč preveč?

Bradley Wiggins: Sta prehlad in vnetje pljuč preveč?
17.05.2013 AVTOR: D. Z.
"Uničen je," je v imenu Bradleyja Wigginsa pa 12. etapi pred mediji priznal glavni mož moštva Sky Dave Brailsford. Bradley Wiggins je namreč v ravninskih etapi izgubil več kot tri minute.

Prehlad in vnetje pljuč
Bradley Wiggins je v 12. etapi stik z glavnino izgubil na zadnjem spustu. Potem ga je večina kolesarjev Skya počakala, a Wiggins jim je komajda sledil. V določenih trenutkih jim sploh ni mogel ostati v zavetrju. Na cilj je prišel povsem izčrpan, izgubil pa je tri minute in 17 sekund. Že nekaj dni toži tudi, da je prehlajen in da je tudi to razlog za njegove slabe predstave.

»Najprej smo menili, da ima težave z želodcem, vendar ni res. Hudo je prehlajen, ima pa tudi vnetje pljuč. Že včeraj se je boril s tem. Ponoči pa se je stanje še poslabšalo. Vedeli smo, da bo težko, vendar si nismo mislili, da se Bradley po ravnini ne bo mogel voziti v zavetrju, « je povedal prej omenjeni Dave Brailsford.

Bolezen ni isto kot slaba forma
Bradley Wiggins po prihodu v cilj namreč ni govoril z mediji. Raje se je takoj odpravil v klubski avtobus, medtem ko je pred sedmo silo stopil glavni menedžer. Medije je zanimalo, ali bo Wiggins zdaj odstopil in se posvetil pripravam na Tour de France:

»Pripravljen je zelo dobro, tako da bi lahko nadaljeval. Vendar tu ne gre za formo, ampak za bolezen. To sta dve povsem različni zadevi. Če si bolan, potem ti prav veliko ne moreš nič narediti. Zdaj se bo stuširal in nekaj pojedel. Videli bomo, kako bo preživel noč. Če je najhujše mimo, potem bo nadaljeval. Če se bo stanje poslabšalo, potem se bodo morali zdravniki odločiti in potegniti potezo, ki bo najboljša za njegovo zdravje. «

Zdaj vse za Urana
To bo odvisno tudi od vremena v 13. etapi. Brailsford je še dodal, da če bo tudi v petek deževalo, potem bo še manj možnosti, da bi nadaljeval. Jasno pa je, da je Bradley Wiggins izgubil vse možnosti za visoko uvrstitev v skupnem seštevku.

»A dirka je še vedno dolga. Moramo pa upoštevati njegovo zdravje. Če si bo opomogel, potem bi se lahko osredotočil na gorski kronometer, obenem pa bi lahko pomagal preostalim klubskim kolegom. Če bo lahko nadaljeval, potem bo. Gorski kronometer bi lahko bil njegov cilj. Biti bo moral hudo bolan, da bi odstopil, « je pojasnil Braislford.

Zdaj bo kapetansko vlogo prevzel Rigoberto Uran, ki je na odličnem tretjem mestu v skupnem seštevku. Dobrih dve minuti za Vincenzom Nibalijem. »Ekipa bo podprla Urana in dirkala vse do Brescie. Zdi se, da je dobro pripravljen, zato je to tudi za nas še vedno zelo zanimiva dirka. Poskušali bomo priti na oder za zmagovalce, mogoče celo najvišje. «

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ