Bradley Wiggins: "Včasih so stvari, ki jih ne maraš početi, stvari, ki so najbolj učinkovite!"

Bradley Wiggins: "Včasih so stvari, ki jih ne maraš početi, stvari, ki so najbolj učinkovite!"
04.04.2013 AVTOR: D. Z.
Bradley Wiggins letos še ni blestel, tako kot je lani, saj še nima zmage. A Britanec zagotavlja, da je vse v redu in da je vse moči usmeril v pripravo na prihajajočo dirko po Italiji.

Vse za Giro
Trenutno so vse oči uprte proti Severnim klasikam, nekateri nekoliko bolj pozorno spremljajo dirko po Baskiji. A So tudi kolesarji, ki trenirajo in se tako pripravljajo na glavne cilje sezone. Med temi je tudi Bradley Wiggins. Po slabšem začetku v Omanu in po dobrem nadaljevanju na dirki po Kataloniji, kjer je osvojil peto mesto, se je umaknil na višinske priprave. Njegov prvi cilj letos je Giro d'Italia.

»Rezultate na začetku sezone sem bil pripravljen žrtvovati, da bom pravi v maju. Seveda. Rad zmagujem, vendar hočem biti realen. To leto je drugačno od lanskega, « je za Cycling weekly dejal lanski zmagovalec dirke po Franciji. A lani ni dobil samo Toura. Še pred tem je zmagal na dirkah Pariz-Nica, po Romandiji in Criterium Du Dauphine.

Treningi prilagojeni italijanskim vzponom
»Gre za to, da se izognem dirkanju kot aktualni zmagovalec. Potem bi šlo zgolj za to, da bi zmago ponovil, ali pa bil poražen. Tega pritiska nisem hotel prenašati, « je odločitev, da letos ni nastopal na istih dirkah kot lani, še pojasnil Wiggins. In zdaj je pred njim Giro: »Giro si zelo želim dobiti. Vsaj poskusiti. Tako imam pred sabo povsem drugačne cilje kot lani. Ni se mi treba neposredno primerjati z lanskim letom. Tudi trening je povsem drugačen, saj so cilji drugačni, « je še dejal za Cycling weekly.

Ker so vzponi na dirki po Italiji drugačni, kot na dirki po Franciji – gre za sicer krajše, a strmejše klance – je moral Wiggins prilagoditi tudi treninge. »Bolj delamo na eksplozivnosti na vzponih. Tega ne maram. To je najhujši del treninga. Večji del tega počnemo na visoki nadmorski višini. To smo počeli kar dva tedna, « pa je takoj po dirki po Kataloniji za velonews.com še pojasnil Wiggins, ki je še dodal: »Včasih so stvari, ki jih ne maraš početi, prav stvari, ki delujejo. «

Značke: Dirka po Italiji, Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ