Brata ob prvem nastopu za Astano skupaj padla

Brata ob prvem nastopu za Astano skupaj padla
09.01.2019 AVTOR: DZ, vir: youtube

Brata Ion in Gorka Izagirre sta pred sezono 2019 iz Bahraina Meride prestopila v Astano in januarja sta se udeležila ciklokros dirke. Zanju ponesečen nastop.

Brata Ion in Gorka Izagirre sta lani nastopala za moštvo Bahrain Merida, potem pa do podaljšanja pogodb ni prišlo. Brent Copeland, menedžer Bahraina Meride je dejal, da sta zahtevala več, kot je bila njuna tržna vrednost. Tako so priložnost za podpis pogodb z dvema odličnima kolesarjema predvsem za enotedenske dirke izkoristili pri Astani. Španca sta vsekakor velika okrepitev. V pripravah na novo sezono pa sta se udeležila ciklokros dirke v Baskiji. Na blatni poti se je z mostom prvi soočil Gorka, ki se ni uspel obdržati na kolesu in je padel.

Most pa je bil zelo ozek, tako da se Ion, ki je vozil za njim ni mogel izogniti padcu. Kolesarja sta odstopila, Gorka pa je moral poiskati zdravniško pomoč zaradi poškodb na obrazu. “Kljub hudemu padcu na ciklokros dirki se Ion in Gorka nista huje poškodovala. Gorka je prejel štiri šive, a to ne bo vplivalo na njegov začetek sezone,” so sporočili iz Astane. Dirko, ki so jo organizirali v rojstnem kraju bratov Izagirre je sicer dobil Javier Ruiz de Larrinaga. Brata bosta sezono začela februarja na dirki Volta a la Comunitat Valenciana.

Značke: Ciklokros
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ