Cadel Evans: Namesto na Tour, bo vse stavil na Giro

Cadel Evans: Namesto na Tour, bo vse stavil na Giro
31.08.2013 AVTOR: D. Z.
Cadel Evans je sporočil, da razmišlja o tem, da bi se v sezoni 2014 povsem posvetil nastopu na dirki po Italiji in se potem odpovedal francoskemu Touru.

Potem, ko je leta 2011 dobil Tour de France Cadelu Evansu prav nič več ne gre po načrtih. Lanska sezona je bila povsem ponesrečena. Zaradi pomanjkanja dirk se je letos udeležil tudi italijanskega Gira in bil na njem vseskozi ob najboljših. Giro je končal na tretjem mestu, a potem na Touru spet ni mogel konkurirati za najvišja mesta.

V naslednji sezoni se želi povsem posvetiti dirki po Italiji. »Po vseh sezonah, ko sem se posvetil Touru, je mogoče to nova smer. Na Giru sem se vedno želel dobro odrezati. Gre zgolj za spremembo mišljenja. Zaenkrat se zdi, da bom vso energijo posvetil tritedenski dirki, ki ne bo Tour, « je za Fairfax Media dejal Evans.

Tako bi se lahko zgodilo, da bi se naslednje leto na Giru za najvišja mesta udarila kar dva Avstralca. Takrat že 37-letni Cadel Evans in precej mlajši kolesar Skya Richie Porte, ki je že namignil, da naj bi se naslednje leto kot kapetan britanskega moštva osredotočil prav na Giro, na katerem je že osvojil belo majico najboljšega mladega kolesarja.

Evans ima letos že v moštvu BMC hudo konkurenco, saj vse boljši postaja tudi Američan Tejay Van Garderen in mogoče se prav tu skriva razlog, zakaj se bo moral Avstralec posvetiti drugim dirkam, in ne Touru:

»Če bi šel na Tour, potem bi šel z mislijo na končno zmago. Za to potrebuješ podporo ekipe. Od prvega dne nove sezone. Od takrat ti morajo pomagati. Ok. Lahko bi šel s ciljem, da dobim kakšno etapo, vendar, če pogledam moje rezultate, potem si želim ali zmagati, ali pa je bolje, da Tour spremljam kot gledalec in vse svoje moči usmerim nekam drugam. In tistemu cilju sledim stoodstotno. « Evansu se po koncu sezone 2014 tudi izteče pogodba z moštvom BMC.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ