Čaka nas šest prestižnih dvobojev Van Aert - Van der Poel

Čaka nas šest prestižnih dvobojev Van Aert - Van der Poel
14.11.2023 AVTOR: N. Gr., foto: Jumbo Visma

Glavna zvezdnika ciklokrosa sta razkrila svoje tekmovalne načrte, srečala se bosta le šestkrat, večinoma v prazničnem času, ki za ciklokros pomeni vrhunec sezone.

O programu Mathieuja van der Poela smo že pisali, nastopil naj bi na okrog 15 dirkah v tej sezoni. Še bolj bo okrnjen tekmovalni program Wouta van Aerta, ki ne želi ponoviti lanske izkušnje, ko je na spomladanske klasike že prišel mentalno in fizično nekoliko utrujen. Bo pa Van Aert sezono začel prej kot svetovni prvak s ceste, prvič bo dirkal na Exact Crossu v Essnu 9. decembra. 

V isti seriji, torej na Exact Crossu, se bosta z Van der Poelom prvič srečala 22. decembra, ko bosta oba dirkala v Molu. Na štartu bosta oba tudi za tri dirke svetovnega prvenstva v Antwerpnu, Hulstu in Gavereju, povsod se obeta več deset tisoč gledalcev, na programu pa imata oba tudi dirko za serijo Superprestige v Zolderju, ki bo na sporedu po božiču, natančneje 27. decembra.

Pred novim letom bo Van Aert dirkal še na Superprestigu v Diegemu 28. in na Exact Crossu v Loenhoutu 29. decembra, v treh dneh bo imel pred seboj tri naporne dirke. "Komaj čakam, da spet začnem s ciklokrosom, pogrešal sem navijače. Te dirke so zame nekaj posebnega. Sem pa se zavestno odločil, da nastopim na manj dirkah, lani sem se po cikokros sezoni težko osredotočil na pomladanske klasike na cesti," je odločitev za krajši program opisal Belgijec.

Višji cilj - klasike

Priznal je, da bo težko dosegel vrhunsko raven: "Letos nič ne želim prepustiti naključju, kar se spomladanskih klasik tiče. Vem, da bom težko dosegel dobro raven na ciklokrosu, imam nekaj dirk, da pridem v formo, a potem bo že čas, da neham dirkati. Vseeno upam, da se bom dokazal, prvič ne bom dirkal s ciljem zmage, imel bom višje cilje v mislih, gotovo bo nekoliko drugače."

Van Aert bo dirkal tudi na VN Svena Nysa na novega leta dan, tri dni kasneje pa še na dirki pokala X2 v Koksijdeju. Na obeh naj bi se srečal z Van der Poelom. Van Aert bo morda dirkal tudi še na dirkah svetovnega pokala v Zonhovenu in Benidormu januarja, a bo veliko odvisno od termina januarskega trening kampa Jumbo Visme. Nastopa na svetovnem prvenstvu v Taboru 4. februarja pa vsaj zaenkrat Van Aert nima v načrtih, klasike bodo takrat bržkone že preblizu.

Ciklokros koledar Wouta van Aerta:

9. december – Exact Cross Essen

22. december – Exact Cross Mol 

23. december – UCI World Cup Antwerp 

26. december – UCI World Cup Gavere

27. december – Superprestige Heusden-Zolder

30. december – UCI World Cup Hulst

1. januar – X2O Trofee Baal/GP Sven Nys 

4. januar – X2O Trofee Koksijde

7. januar – UCI World Cup Zonhoven (uncertain)

21. januar – UCI World Cup Benidorm (uncertain)

Ciklokros koledar Mathieuja van der Poela:

22. december – Exact Cross Mol 

23. december – UCI World Cup Antwerp 

26. december – UCI World Cup Gavere

28. december – Superprestige Diegem

29. december – Exact Cross Loenhout

30. december – UCI World Cup Hulst

1. januar – X2O Trofee Baal/GP Sven Nys

4. januar – X2O Trofee Koksijde

7. januar – UCI World Cup Zonhoven

21. januar – UCI World Cup Benidorm

27. januar – X2O Trofee Hamme

28. januar – UCI World Cup Hoogerheide

4. februar – UCI World Championships Tabor

Značke: Ciklokros
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ