Caleb Ewan že končal svoj »Giro iz pekla«

Caleb Ewan že končal svoj »Giro iz pekla«
19.05.2022 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Iz tabora Lotto Soudala je prišla pričakovana novica. Caleb Ewan ne bo štartal v 12. etapi dirke po Italiji, potem ko se mu je po padcu v prvi etapi celotni načrt podrl. Zdaj se bo pripravil na Tour.

Odlični avstralski šprinter Caleb Ewan je prišel na dirko po Italiji kot na papirju najhitrejši kolesar na dirki, odlično mu je kazalo tudi v težkem šprintu prve etape, dokler ni tik pred ciljem po lastni napaki pristal na tleh.

Sicer je sam prišel v cilj, a se je Ewan očitno pri padcu nekoliko poškodoval, saj nikakor ni našel poti do vrha. Bil je sicer drugi v 6. etapi in 5. včeraj, a je to precej manj, kot so v ekipi od njega pričakovali. Ewan je zanj zelo netipično hitro odpadal tudi na vzponih, čeprav sodi med tiste šprinterje, ki lahko dobro opravijo z lažjimi klanci.

»Caleb ne bo na štartu 12. etape. Kot smo že pred dirko načrtovali, bo sredi drugega tedna odšel domov, saj so zdaj pred kolesarji težke gorske etape. Zato smo se skupaj s Calebom odločili, da je bolje, da odide domov. Po krajšem počitku ga čakajo priprave na dirko po Franciji,« so zapisali v izjavi za javnost pri Lotto Soudalu.

Ewan je podobno naredil tudi lani, ko je odstopil po 8. etapi, a je imel takrat za pasom že dve etapni zmagi. Pri Lottu so se letos nadejali podobne situacije, saj nujno potrebujejo UCI točke v boju za licenco svetovne serije v naslednji sezoni.

Caleb Ewan je v objavi na družbenih omrežjih svojo dirko po Italiji označil za »Giro iz pekla«, poleg smole v prvi etapi je imel smolo tudi v šesti, ko je zmago izgubil po fotofinišu. Priložnost, da se oddolži, bo imel julija v Franciji.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ