Caleb Ewan: Mezgec me je odlično vodil

Caleb Ewan: Mezgec me je odlično vodil
13.05.2017 AVTOR: D. Z.
"Luka Mezgec me je odlično vodil. Nisem mogel izgubiti. Zelo sem vesel." To so besede Caleba Ewana.

Lani je prvič nastopil na dirki po Italiji, a pred najtežjimi etapami odšel domov. Brez etapne zmage. Letos je v prvih etapah zamudil nekaj lepih priložnosti in jeze oziroma razočaranja ni mogel skriti.

Po nekaj neuspešnih poskusih pa je zdaj Caleb Ewan uspel dobiti njegovo prvo etapo na dirki po Italiji. To mu je uspelo v sedmi preizkušnji do Alberobella. V napetem sprintu in po fotofinišu je ugnal Fernanda Gavirio in Sama Benneta. “Končno. V prvih dneh sem bil večkrat blizu, vendar mi je bilo vedno žal tudi zaradi truda klubskih kolegov, ki ga nisem mogel nadgraditi, ” je dejal Caleb Ewan.

Tokrat se je kolegom za vso pomoč zahvalil z zmago. Pohvalil pa je predvsem Luko Mezgeca: “Danes sem zares vesel, da sem poplačal njihov trud. Ekipa je opravila ogromno dela. V zaključku sem se počutil še posebej dobro in Luka Mezgec me je odlično pilotiral. Nisem mogel izgubiti. Zelo sem vesel. ” Za Ewana je to druga etapna zmaga na tritedenskih dirkah. Lani je dobil etapo na španski Vuelti. Tokrat je izkoristil tehnično zahteven zaključek.

“Zadnji trije do štirje kilometri so bili tehnično zares zelo zahtevni, zadnjih petsto metrov pa je bilo najtežjih. V zaključku sem želel biti v najboljši možni poziciji in Mezgec je svoje delo odlično opravil. Sprint sem začel nekoliko prej in vse skupaj se je izšlo, ” je še dodal Ewan in pri komaj 22 letih posredno opozoril tekmece: “Nisem še v najboljši formi in čutim, da lahko še napredujem. Kljub vsemu sem letos zadovoljen, saj sem že lahko premagal najboljše sprinterje.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ