Cervelo za Jumbo Vismo, Bianchi za Van Aerta

Cervelo za Jumbo Vismo, Bianchi za Van Aerta
29.12.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Jumbo Visma in njen kolesar Primož Roglič bo v naslednji sezoni uporabljala kolesa Cervelo. Wout Van Aert pa bo ciklokros sezono končal na Bianchiju.

V cestnem kolesarstvu so pogodbe s sponzorji ponavadi veljavne do konca leta in šele potem ponavadi vidimo nove drese, nove sponzorje, nove barve, druga kolesa. Med ekipami, ki bodo zamenjale proizvajalca koles je tudi Jumbo Visma.

Namesto Bianchijev - te bodo zdaj uporabljali pri GreenEdge-u - bodo Nizozemci vozili kolesa Cervelo. Od 1. januarja naprej, torej. Seveda pa se je v zadnjih dneh pojavljalo vprašanje, če bo znamko zamenjal tudi eden izmed velikih zvezdnikov Wout Van Aert.

Belgijec je namreč zelo aktiven in tudi uspešen v ciklokrosu. Sezona v tem tekmovanju pa se ne konča s koncem leta. Glavni cilj svetovno prvenstvo je konec januarja. Že 1. januarja bo Van Aert nastopil na dirki za GP Sven Nys v Baalu.

Tam bo vozil Bianchija, tako kot ga bo uporabljal vse do konca ciklokros sezono. Tako poročajo na spletni strani Wielreflits. Naj bi pa vseeno prišlo do manjše spremembe.

Znamenito “Celeste” barvo naj bi zamenjala bolj “nevtralna” črna, tako da Bianchi ne bi bil tako zelo prepoznaven. Torej, v teh dneh, vsaj vse tja do svetovnega prvenstva, boste Van Aerta prepoznali po znamenitih barvah dresa in po Bianchiju. Potem pa cestno dirkanje in Cervelo.

Značke: Ciklokros
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ