Chaves: Ljubezen in sovraštvo do Gira

Chaves: Ljubezen in sovraštvo do Gira
16.05.2018 AVTOR: D. Z.
Več kot 25 minut za Matejem Mohoričem. V skupini s sprinterji in brez moči. Esteban Chaves je izgubil boj za visoka mesta v skupnem seštevku.

Ko je Esteban Chaves že na prvem vzponu v 10 etapi popustil, je dirka postala drugačna. Chavesovo nemoč so konkurenti v najdaljši preizkušnji znali izkoristiti.

Kolumbijec, že drugi v skupnem seštevku dirke po Italiji je tako preživel dolgih in težkih 244 kilometrov. “To je Giro, ” je bil sprva kratek Chaves: “Z Italijo imava zapleten odnos. Gre za ljubezen in sovraštvo. Pred nekaj dnevi sem doživel enega izmed najlepših dni v moji karieri, zdaj pa je to psihološki udarec. A to je življenje. Lahko se samo potrudim po najboljših močeh. Pomembno je, da imamo še vedno rožnato majico. Naši načrti se ne bodo spremenili.

Vodi namreč njegov klubski kolega pri moštvu Mitchelton Scott Simon Yates, ki je do zdaj pokazal največ in je zasluženo v rožnati majici. Chaves je bil pred deseto etapo drugi, tako da so imeli pri avstralski ekipi tudi taktično prednost, ki je zdaj nimajo več. “Priti moramo do dna mojim težavam. Preprosto nisem imel moči in najboljšim na prvem vzponu nisem mogel slediti. Z ekipo smo poskušali ujeti vodilne. Približali smo se jim na minuto, vendar se ni izšlo. Naš načrt se ne bo spreminjal. Sem smo prišli z mislijo, da dobimo Giro in ta načrt bomo uresničevali.

Ko je Chaves odšel na ekipni avtobus, je pred novinarje stopil glavni menedžer ekipe Shayne Bannan, ki je potrdil, da je bilo pred etapo še vse v redu: “Vse se je zdelo v redu, kot je na tritedenski dirki pač lahko. Ampak, kot vemo, v kritičnih trenutkih ti lahko zmanjka en odstotek in vsega je konec. ” Sicer pa je avstralska ekipa do te etape pokazala izjemno uigranost in formo. Poleg Simona Yatesa in Estebana Chavesa so se na vzponih z najboljšimi vozili še Jack Haig, Mikel Nieve in Roman Kreuziger in tudi zato je Mitchelton Scott trenutno še vedno najboljša ekipa v tem seštevku.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ