Chris Froome: "Po padcu nisem več pravi"

Chris Froome: "Po padcu nisem več pravi"
14.05.2018 AVTOR: D. Z.
Chris Froome ob dnevu premora na Giru: "Zagotovo je bil zame to zelo težek začetek. Mislim, da sem že od padca v Jeruzalemu nekako v ozadju. To ni položaj, ki bi ga bil vajen."

To so bile prve besede Christopoher Frooma na novinarski konferenci ob drugem dnevu premora na dirki po Italiji.

Froome je trenutno 11. v skupnem seštevku, a za vodilnim Simonom Yatesom po devetih etapah zaostaja že za 2:27. Več kot minuto je izgubil v nedeljski etapi do Gran Sassa. Slab je bil tudi na uvodnem kronometru, saj je na jutranjem ogledu trase padel.

“Smo še v zgodnji fazi. Nismo niti na polovici še. Še vedno sem motiviran. Telo je prejelo nekaj udarcev. Odkrito, po padcu nisem tisti pravi jaz. Desna stran je precej razbolela, tako da mora leva stran telesa delati toliko več, ” je potrdil Froome. Obenem je poudaril: “Prihajam k sebi. Poskušam se vrniti v dirko. Vsak večer sem pri osteopatu. Bil sem na slikanju. Vse skupaj vzame ogromno časa. Ko padeš, ne gre zgolj za to, da se pobereš in nadaljuješ. Vse vpliva na spanje. Veliko energije ti pobere.

In seveda spremeni tudi načrte. Froome je dejal, da je bil pred začetkom zares dobro pripravljen, v takem položaju, kot je zdaj pa se že dolgo ni znašel. Nadoknaditi mora namreč kar velik zaostanek. “Načrtoval sem, da bi formo v tem obdobju stopnjeval, vendar pa je nesreča vse pokvarila. Drugi padec ni pomagal, saj sem spet padel na desno stran. Ampak, to je kolesarstvo. To je Giro. To je drugačna dirka, na kateri nikoli nisem nastopil s ciljem, da jo dobim. Kljub vsemu uživam v dirkanju. Težko je, vendar pa je dirkanje dobro.

Kljub vsem težavam, pa je Froome očitno zadovoljen in ne obžaluje odločitve, da je prišel na Giro: “Giro je drugačna pošast, kot Tour. Je precej bolj nepredvidljiv, bolj eksploziven. Je tritedenska dirka, ki je nekakšna kombinacija klasik in pravih etap. Prav to ga dela zanimivega. Gre za trdo dirkanje, a to je kolesarstvo v vsej svoji veličini. ” In na takem Giru trenutno prepričljivo vodi Simon Yates. Britanec je dobil etapo, ob sebi ima izjemne pomočnike, kot so Esteban Chaves, ki je celo drugi v skupnem seštevku, Mikel Nieve, Roman Kreuziger …

“Vsekakor ga čakajo težki dnevi. Resnično sem vesel zanj. To je velik dosežek, očitno pa se dobro sooča s tem izzivom. Na začetku sezone je sicer pokazal dobro pripravljenost, vendar pa dvomim, da ga je kdo pred Girom imel za kandidata za zmago. Pred nami so še ekstremno zahtevne etape, pa dolg kronometer. Nedolgo nazaj je nekdo (Vincenzo Nibali leta 2016) dobil Giro, pa čeprav je zaostajal za več kot tri minute. Ne bi rekel, da mi lahko uspe, vendar pa so se dogajale že bolj nenavadne stvari. ” Predvsem pa je Froome poudaril, da ne namreva odstopiti in se pripraviti na Tour de France. Obljublja namreč boj do konca, za vsako mesto. O morebitni zmagi pa: “Ne bom rekel, da je nemogoče. Raje rečem, da je zdaj to zelo velik izziv.

Značke: Dirka po Italiji, Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ